Dumpet farlig avfall der kuene beiter

Asbest og skarpe gjenstander

Det er nesten ikke til å tro, noen har vært så hensynsløse at de har dumpet asbestplater og annet spesialavfall inne i havna der kuene våre pleier å gå, sier Kristin Flom. Området ligger rett ved Straumekrysset.

I en skråning midt i havna der dyra beiter har noen dumpet en masse farlig avfall. Her ligger både asbest og skarpe gjenstander, farlige for både mennesker og dyr. Kristin Flom forteller at hun oppdaget søpla i går ettermiddag. –Jeg kan se at dette er kastet nå nylig, sier hun og legger til at de har hatt flere dyr gående der, både oksen og kuer.

–Det er heldigvis ingen dyr der nå, men planen er at de skal over dit igjen utpå våren/sommeren, forklarer hun.
Kristin opplyser at hun har fått tips om at det ble observert en sølvgrå WV kassebil i dette området søndag/mandag i påsken.

Jan Ove Flom sier at forholdet vil bli anmeldt til politiet i dag. –Vi tar denne typen miljøkriminalitet veldig alvorlig, opplyser politistasjonssjef i Kragerø Øystein Skottmyr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miljøkriminalitet

Miljøkriminalitet rammar ofte fellesgoda våre. Dette gir politiet andre utfordringar enn med annan kriminalitet. Slik kriminalitet rammar jo gjerne enkeltpersonar. Miljøkriminalitet kan ramme heilt lokalt. Men slik kriminalitet kan også få følger for heile landet eller andre land.

Miljøkriminalitet skader miljøet. Dette kjem på toppen av belastinga som lovleg verksemd fører med seg. Kriminaliteten svekker livsgrunnlaget vårt. I tillegg gjer han det vanskelegare å kontrollere korleis vi skal forvalte naturressursane i framtida. Kilde:politiet

Artikkelen fortsetter under annonsen.