Historisk: MDG stiller for første gang liste til høstens kommunevalg i Drangedal. Eivind Vrålstad, melkebonde i Kjosen, topper lista og er kumulert.

Eivind topper MDG lista

Miljøpartiet De Grønne har hatt nominasjonsmøte og kumulert Eivind Vrålstad på topp. Vrålstad meldte seg ut av Senterpartiet etter en god stunds frustrasjon over Senterpartiets klimapolitikk, som han betegnet som like ille som Fremskrittpartiets.

Det har gått raskt å få MDG opp og gå i Drangedal, og nå stiller de altså til valg til kommunestyre til høsten. Målet er å bli representert i kommunestyret, noe de ikke burde være sjanseløse på, men det kan fort bli kamp om stemmene på ”venstresida”.

Det var når partiet gikk inn for å bevilge penger til Kyrkjebygdveien at ”begeret fløt over” og Eivind Vrålstad fikk nok og meldte seg ut av Sp.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tror på representasjon

Mandag var det nominasjonsmøte der Eivind Vrålstad ble valgt på topp og kumulert.

Vrålstad sier i en kommentar til nomineringen at han er optimistisk på å få inn representasjon i kommunestyret ved høstens kommunevalg-

-Hva blir en av MDGs hovedoppgaver i kommunepolitikken i Drangedal?

-Vi har ennå ikke blitt enige om programmet vårt, men jeg kan vel si at all natur har sin store egenverdi og at dette må veies opp mot det som truer naturen. Vindmøllene er en slik ting som det har blitt stor diskusjon om allerede. Utgangspunktet vårt er nei til vindmøllene, eller vindturbinene som de også kalles. Vi venter imidlertid på en kunnskapsutredning som forhåpentlig vil gi en del svar.

Sikkerhet for skoleungene

Ellers er det klare utviklingstrekk at trafikken på veiene våre har økt vesentlig de seinere åra og trafikksikkerheten og da i første rekke skoleungenes hverdag i dette bildet er viktig å ha fokus på. At vi får trygge korridorer som tar nødvendig hensyn til ungene.

Vi har flere ting vi ønsker å ta opp, men først må vi bli ferdige med partiprogrammet som vi starter med i løpet av kort tid, forteller Eivind Vrålstad som driver som melkebonde i Kjosen.

MDGs liste til kommunevalget

1. Eivind Vrålstad, Kjosen

2. Hans Johnny Johansen, Kroken

Artikkelen fortsetter under annonsen.

3. Anette Tangen Kroken

4. Stein Gunnar Clemensen, Kroken

5. Teodor Kilane, Prestestranda

6. Hans Jörg Fell, Kroken

7. Ulrich Koch, Prestestranda

8. Sigtru Nesland, Kroken

9. Richard Zabriskie Clarke, Kroken