KJEMPEFORNØYD: Arne Ettestad er veldig glad etter at Drangedal kommune fikk over 2,8 millioner kroner fra Fylkeskommunen.

En gledens dag -fikk 77 prosent av det de søkte om

Hovedutvalg for kultur, reiseliv og frivillighet i Telemark fylkeskommune har vedtatt å gi totalt 3,65 millioner kroner i tilskudd til tiltak i statlig sikra friluftslivsområder i Telemark i 2024.

Over 2,8 av disse millionene er tildelt Drangedal kommune som skal gjøre i stand Kragerøbanen til en turvei og friluftslivsområde, samt gjøre om Merkebekk stasjon til allmenn bruk for overnatting og kafé.

– Vi søker om mye penger hvert år, men dette er jo helt fantastisk, utbryter Arne Ettestad i Drangedal kommune.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Et stort og godt bidrag til disse prosjektene. Nå ble jeg veldig glad, legger en svært blid Ettestad til.

To av tre

Kommunen hadde i utgangspunktet søkt om 1.655.000 kroner til Kragerøbanen turvei og friluftslivsområde, med istandsetting av Merkebekk stasjon til allmenn bruk (overnatting DNT, historieformidling og sommerkafé)- i første omgang utbedring av de store/alvorlige avvikene (eksempelvis drenering og sikring i forhold til brann/ fall), og fikk totalt 1.407.500 kroner fra fylkeskommunen.

Til Kragerøbanen turvei og friluftslivsområde Omgjøring av driftsbygget (Merkebekkbua) til universelt utformet toalett og hvilebu hadde Drangedal kommune søkt om totalt 1,7 millioner kroner, og også her fikk de 1.407.500 kroner.

I svaret fra Fylkeskommunen om tildelingene står det følgende: Tiltaket er innenfor retningslinjene til denne tilskuddsordningen. Grunnet mange søknader, støttes dessverre ikke søknaden fullt ut. Men uansett er jo 2,8 millioner kroner en god støtte til prosjektene.

Drangedal kommune søkte også om nesten 1,4 millioner til Sagodden Friluftslivsområde - Etablere universelt utformet badebinge med landgang. Badebingen skal også kunne brukes som en flytende scene, orkesterscene. Men her fikk kommunen avslag fordi området er ikke ferdig sikret enda, det er derfor ikke aktuelt å søke om midler før sikring er gjennomført.

– Det var synd at vi ikke fikk midler til Sagodden grunnet at vi ikke har fått sikret området ennå. Men to av tre er veldig bra, så vi kan ikke være misfornøyd med tildelingene, sier Arne Ettestad.

Blir bra

Ettestad lover at når alt står ferdig skal området rundt Merkebekk og resten av Kragerøbanen bli veldig bra.

– Når alt er på plass blir det et flott nasjonalt og internasjonalt anlegg. Vi har fått til mye allerede, og jeg må skryte av samarbeidet innad i kommunen med teknisk og Jan Terje Lohne i spissen. De gjør en god jobb slik at det er enklere å få midler til prosjektene våre, forteller Arne Ettestad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Selv om Drangedal kommune nå har fått inn mye midler, er det fremdeles mye som skal på plass.

– Det var veldig gledelig at vi fikk inn nesten 80 prosent av de midlene vi søkte om. Det gjør at vi nå kan vi gå videre for å ferdigstille disse prosjektene, avslutter en svært fornøyd Arne Ettestad.