FRIVILLIGE: Søndag kommer det bøssebærere rundt i kommunen for å samle inn til årets Fasteaksjon.

Fasteaksjonen 2024 -håper bøssebærerne blir vel tatt i mot

Førstkommende helg er det klart for årets Fasteaksjon i regi av Kirkens Nødhjelp.

I alle landets kommuner og byer vil bøssebærere komme på besøk for å samle inn penger. Så langt har det kommet inn nesten 1,9 millioner kroner til årets aksjon som er kaldt «Håp i en dråpe vann».

– Nesten 800 millioner mennesker lever uten tilgang til rent vann i verden i dag pga. jordskjelv, tørke, flom, krig eller konflikt. Kirkens Nødhjelp jobber med akutt bistand i katastrofer og med langsiktige prosjekter for å redusere nød og fattigdom i verden. Vi jobber for fred og rettferdighet, og for å redde liv.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I fasteaksjonen samler vi inn penger til dette livsviktige arbeidet, med særlig fokus på tilgang til rent vann og de enorme ringvirkningene dette har for et menneske. Årets aksjonsdager er 17.-19. mars 2024, skriver Kirkens Nødhjelp om årets innsamlingsaksjon.

Frivillig innsats

Som alltid er det mange frivillige som stiller opp som bøssebærere til helgen.

– Det vil komme bøssebærere i hele kommunen, opplyser Elizabeth van Der Ploeg som er en av de ansvarlige i Bostrak og Tørdal.

– Søndag vil det gå åtte bøssebærere i Bostrak og Tørdal. Også i Drangedal vil det være mange frivillige bøssebærere som stiller opp. I tillegg vil 33 konfirmanter hjelpe til, legger Elizabeth van Der Ploeg til.

Folk er vanligvis flinke til å gi til slike innsamlingsaksjoner.

– Jeg håper at folk er hjemme og at de tar godt i mot de frivillige bøssebærerne, sier Elizabeth van Der Ploeg.

Flere muligheter

For de som ikke er hjemme og som vil støtte innsamlingen, eller kanskje ikke har kontanter er det flere muligheter til å støtte innsamlingen på.

Man kan vippse eller gå inn på hjemmesiden til Kirkens Nødhjelp eller til fasteaksjonen.no. Der kan man velge valgfritt beløp å gi til innsamlingen.