Sikring: Drangedal kommune ønsker å komme i gang med sikring og utbedring av tur- og sykkeltraséen mellom Eskilt stasjon og Merkebekk, noe også leder av Neslandsvatn vel, Sigtru Nesland (bildet) støtter, her ved Eskilt bru.

Forhåpentlig oppstart på Kragerøbanen i år

Arbeidet med å få finansiert utbyggingen av tur- og sykkelveien videre på Kragerøbanen mellom Eskilt og Merkebekk fortsetter. Nå håper kommunen på spillemidler.

Steg for steg går det framover med å få ferdig tur- og sykkelveien på den nedlagte Kragerøbanen, nå mellom Eskilt og Merkebekk. Nylig sendte Drangedal kommune inn søknader om finansiering av tilretteleggingen som må til for å få på plass en trygg og god tur- og sykkelvei.

Et godt stykke

Strekningen mellom Merkebekk og Eskilt er på 4,5 kilometer og har allerede fått tilsagn som Statlig sikra friluftsområde, eid av kommunen. Området er i kommunedelplanen avsatt til «Grøntdrag». Kommunen søker nå om hele 9,8 millioner kroner for å utføre tilrettelegging og sikring av traséen, samt har lagt inn 111 000 kroner i dugnadsverdi. Total kostnad blir da 9,9 millioner kroner. Kommunen planlegger for byggestart 1. desember i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Utbedre betongbru

Videre søker kommunen om tilskudd til utbedring av betongbrua ved Kjennbakkveien 9. Kostnader som gir rett til tilskudd er beregnet til 556 000 kroner, og kommunen søker om dette beløpet. Planlagt byggestart er 1. april 2022.