Fortsetter: Byggservice har startet opp igjen betongarbeidet på inntaksdammen til Skjeggfoss kraftverk i Tørdal. Firmaet skal fullføre arbeidet så snart som mulig, og helst før vårflommen setter inn i Loneelva og Skjeggfoss. På bildet er sønn og far, Knut Erling Bakka og Even Bakka, begge fra Byggservice i Kvinnherad i ferd med grunnarbeidet på dammen i oktober i fjor

Fortsetter byggingen på Skjeggfoss

Trass i konkursen av hovedentreprenøren som bygger ut Skjeggfoss kraftverk i Tørdal i forrige uke, så fortsetter Fossberg kraft utbyggingen. Mandag var arbeidet i gang igjen på nye kontrakter.

Forrige mandag slo hovedentreprenøren bak byggingen av Skjeggfoss kraftverk, Hardanger Maskin, seg selv konkurs. Allerede sist mandag var betongarbeidet i gang igjen på dammen, og daglig leder i Fossberg kraft, Tom Jensen, er fast bestemt på å fullføre prosjektet.

Nye kontrakter

– Vi har reforhandlet kontraktene med Byggservice, som blant annet hadde betongarbeidet på inntaksdammen. Den er viktig å få ferdig før vårflommen, så vi jobber under et tidspress, forteller Tom Jensen videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har ingen andre intensjoner enn å gjøre oss ferdig med prosjektet og få det i produksjon. Dessverre koster det oss mange penger, fordi den som skulle bygge for oss, Hardanger maskin, gikk konkurs. Det skal likevel ikke stoppe oss. Vi har i uka som gikk hatt entreprenører på befaring for å klargjøre hva som gjenstår og tegne nye kontrakter. Vi samler nå trådene, og alt er ikke på plass ennå, forklarer Jensen.

Kamp mot tida

– Hvor mye forsinket blir dere nå?

– Vi vil forhåpentligvis være ferdig om en måneds tid, før vårflommen setter inn, avslutter daglig leder i Fossberg Kraft, Tom Jensen.