ÅRETS TRAVTRENER: Jan Kristian Øverdal fikk pris som beste travtrener i Telemark Travforbund 2023 under gallaen i Skien sist helg.

Full pott for Team Øverdal

Lørdag var det travgalla på Klosterskogen Travbane hvor de beste hestene i Telemark skulle kåres.

Team Øverdal var nominert til tre priser under Travgallaen på Klosterskogen Travbane lørdag. Jan Kristian Øverdal var nominert i klassen Årets A-B trener samt som Årets Oppdretter for kaldblodshester. I tillegg var Voje Lotta nominert i klassen Årets treårige kaldblodshest.

Når det gjelder de to første prisene er det alle tre brødrene Øverdal som står bak selv om nominasjonen er i Jan Kristian Øverdals navn. Både Knut Jarle og Harald er med i den daglige jobben både når det gjelder avlsbiten og trenergjerningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nye framganger

Det er mange gode hester og travfolk i Telemark, og det er hard kamp om å få priser på travgallaen som arrangeres en gang i året.

Men Team Øverdal har produsert gode hester i mange år, og fjoråret var ingen unntagelse. Karene fra Drangedal stakk av med tre priser, alle de var nominert i.

Jan Kristian Øverdal står som ansvarlig, og han var svært fornøyd etter lørdagens galla i Skien.

– Det er klart det er stort å få tre priser i den harde konkurransen det er i travsporten i dag, smiler Øverdal.

Det er ikke bare i fjor brødrene Øverdal har gjort det bra med hestene sine.

– Uansett viser det at vi har gjort det bra gjennom hele sesongen. Og det ligger også mange års jobb bakom suksessen, sier Jan Kristian Øverdal.

Venter litt

– Hvordan ligger det an med Voje Lotta som ble Årets treårige kaldblods? Skal hun ut i påsketravet på Klosterskogen?

– Nei, det er nok litt for tidlig for henne. Nå har vi vintertrent henne, og skal vel begynne med litt hurtigarbeider i mars og april. Hun kommer nok ikke til start før nærmere mai, forteller Jan Kristian Øverdal.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

KLAR I MAI:Voje Lotta ble kåret til Årets beste treårige kaldblodshest i Telemark 2023.