Gapahuk: Ideell plassering inntil skogkanten.

Gapahuk til barne-og ungdomsarbeid i Kroken

For ikke lenge siden kom det på plass en flott gapahuk ute ved Kroken kjørke. Gapahuken skal brukes i forbindelse med barne-og ungdomsarbeidet i Kroken menighet.

Det er Reidar Lia som har bygd gapahuken, som står fint plassert inntil skogkanten oppafor den store, nye parkeringa ved Kroken kjørke.

Skal brukes til menighetsarbeid

Odd Anders Haugland og Jorunn Marcussen, henholdsvis leder og sekretær i Kroken menighetsråd, er strålende fornøyd med den nye gapahuken som de snart skal ta i bruk i menighetsarbeidet for barn og unge i Kroken. - Vi planlegger en åpningssamling i gapahuken i november. Det blir stemningsfullt når det lyser opp her i skogkanten i høstmørket, sier Haugland og Marcussen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det var kantor og menighetspedagog Kristin Krogsgaard Helland som var pådriveren for å få til en samlingsplass ute for aktiv trosopplæring. Helland og Marcussen er begge medlemmer av dåpsopplæringsutvalget, og det var her ideen om gapahuk først ble tatt tak i.

– Det hele starta med at behovet for å gjøre mer utendørs i koronatida og at vi fikk en bålpanne fra Rønning Maskin AS, forteller Helland. - Ideen om en gapahuk i tilknytning til den nye parkeringsplassen ble dermed tent. Parkeringsplassen skal asfalteres og få beplantning rundt, og hele uteområdet vil da bli universelt utforma. Vi søker nå om mer midler til benker og utstyr, sier Helland.

Aktviteter året rundt

– Nå som vi har fått en ny, stor parkeringsplass trukket vekk fra veien og i tillegg denne gapahuken blir det lettere for oss å tilrettelegge for uteaktiviteter og -arrangementer. Før hadde vi bare parkeringsplassen helt ned mot bilveien som uteområde for aktiviteter for barn og unge, og med henhold til trafikksikkerhet var ikke dette ideelt, sier Marcussen.

Det blir drevet et aktivt menighetsarbeid og trosopplæring for barn og unge i alle de tre menighetene i Drangedal. - I Kroken er det tenkt at gapahuken blant annet skal brukes til barnegruppene «K-gjengen», «Tårnagentene» og «Lys våken», men også i forbindelse med konfirmantundervisning, og speiderarbeid forteller Marcussen, som har vært aktivt med i trosopplæringa i Kroken i flere år.

Godt håndverk: Det er mange fint utforma detaljer på gapahuken som skal tas i bruk i høst.