Båtførerprøve: Randi Jonskås i Drangedal Kraft og Hilde Fiskum, kultursjef, inviterer alle født etter 1980 til båtførerprøven 2. april. Båtførerprøven er pålagt for alle som er født etter 1980 som vil føre båt.

Gjør deg klar til å ta båtførerprøven i vår

Er du født etter 1980 er du pålagt å ta båtførerprøven. Dette ønsker Drangedal Kraft å hjelpe deg med å få tatt i Drangedal. Mens kommunestyret fikk presentert en interpellasjon i sist møte og et svar fra ordføreren, var det meste allerede på plass og datoen spikret hos Randi og Kenneth.

– Interpellasjonen i kommunestyret og vår kontakt med kultursjef i kommunen, Hilde Fiskum, skjedde midt i krysningspunktet, forteller Randi Jonskås og Kenneth Sundset i Drangedal Kraft. Randi ringer Drangedalsposten umiddelbart etter kommunestyremøtet og forteller om planene de har og samarbeidet med kommunens kulturavdeling.

Det er Randi som er hjernen bak initiativet fra Drangedal Kraft. Hennes datter tok båtførerprøven for noen år siden og i fjor var det sønnens tur. Hun meldte ham på kurs borti byen, Skien, men kurset ble avlyst på grunn av manglende påmelding. Da tenkte hun at et slikt kurs kan jo arrangeres i Drangedal. Det er mye båttrafikk på Toke og et lokalt kurs vil være lettere tilgjengelig for flere. Kenneth Sundset i Drangedal Kraft tente på ideen og Randi fikk klarsignal for å jobbe med saken. Ballen ble plukket opp igjen rett over jul. Kursholder ble kontaktet og Randi kontaktet også Fiskum som likte ideen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dette handler om forebygging på samme måte som det vi har startet med Trygt hjem for en 50-lapp, sier Fiskum. Hun har gravd i kulturavdelingens budsjetter og bidrar med sitt. Hovedutvalget er også orientert og politikerne likte det de hørte. Dermed blir det konkrete kurset også sak i førstkommende formannskapsmøte. Men, altså, dette innebærer ingen byråkratiske og politiske forsinkelser. Kurset går av stabelen som planlagt, uansett hva politikerne gjør.

– Vi tilbyr et kurs som vil gjøre deltakerne til bedre båtførere, sier Fiskum.

– Det er mange som kjører fint, men vi vil at de skal lære mer, sier Jonskås.

Kursholder er bestilt og lørdag 2. april blir det heldagskurs med inkludert lunsj. Det er plass til hele 40 deltakere i Tokestua. Og kursdagen avsluttes med båtførerprøveeksamen.

– Det er bare å melde seg på! oppfordrer Jonskås og Fiskum som håper på mange påmeldinger.