Vask hender og hold avstand: N/A Foto: Illustrasjon

God oppslutning om koronavaksinering

Drangedal kommune vil berømme våre eldste innbyggere for god oppslutning om koronavaksinen. 91 % av innbyggerne over 85 år har valgt å ta imot vaksinen. I løpet av denne uken vil alle disse ha fått sin første vaksinedose.

De fleste pasientene ved Drangedal Sjukeheim/Lauvåsen, Gudbrandsveien bokollektiv og Neslandstunet bokollektiv er nå fullvaksinert. Det er også våre fire fastleger, helsesekretærer og helsesykepleiere.

Denne uken, og neste uke holder vi på å innkalle innbyggere som er 82 år.

Besøk ved Drangedal sjukeheim/ Lauvåsen – gjeldende fra fredag 12. februar

Regjeringen har nå åpnet opp for mer besøk for vaksinerte beboere ved sjukeheimene. De fleste pasienter/beboere ved Drangedal sjukeheim/Lauvåsen, er nå fullvaksinert, og vil ha redusert risiko for å utvikle sykdom, men risikoen forsvinner ikke helt. Personalet er ennå ikke vaksinert.

Drangedal kommune ønsker derfor

* Alt besøk varsles på forhånd, slik at vi kan ha god kontroll og kan gjennomføre en effektiv smittesporing om vi skulle få smitte hos beboere, besøkende eller ansatte

* Vi anmoder om at alle henvendelser som gjelder besøk gjøres etter kl 10.30 alle dager. Dette fordi personalet er opptatt med pleie og stell av beboerne fra morgenen av og kan derfor være vanskelig å treffe på telefonen.

* Besøk foregår på beboernes rom, i spesielle tilfeller og etter avtale, kan fellesarealer benyttes

* Når du ankommer Drangedal sjukeheim/ Lauvåsen så blir du møtt ved inngangen og fulgt til den du skal besøke

* Du kan ikke komme på besøk om du er syk, eller er i nærkontakt - eller innreise karantene

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Når du kommer inn på Drangedal sjukeheim / Lauvåsen gjelder følgende

* Alle besøkende må vaske hender/ sprite hender ved ankomst og avreise. Dette gjelder også besøk ute.

* Antall besøkende på en gang er avhengig om det er mulig å overholde gjeldende råd om avstand og øvrige smitteverntiltak

* Besøkende må holde minst en meters avstand til personale og andre medpasienter

* Nærkontakt med fullvaksinerte pasienter anbefales kun for et lite antall pårørende, der pasienten selv velger hvem dette kan være. Når både pasient og besøkende er vaksinert, kan fysisk nærkontakt tilrådes.

* Du kan ha med gaver, blomster ol. Dersom du har med mat bør alle utføre håndhygiene før maten serves og inntas.

* Du kan bruke pasient/beboers toalett

* Når du skal forlate beboers rom så må du tilkalle personalet slik at de kan gjennomføre nødvendige smittetiltak.

* Hvis du får påvist covid-19 smitte etter besøket, må du opplyse om du har vært på besøk som en del av smittesporingen. Kontakt også Drangedal sjukeheim/Lauvåsen så raskt som mulig og informer om dette.

Vi ønsker å videreføre disse reglene for besøk ved Drangedal sjukeheim / Lauvåsen frem til vi har fått vaksinert en større andel av de ansatte og Drangedals befolkning. Dersom vi får smittespredning i Drangedal, kan det skje at vi må endre reglene for besøk igjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kilde:Drangedal kommune