TIL TOPPS: Ida Emilie Herfoss imponerte da hun gikk til topps i norgescuprennet i skiskyting på Geilo.

Ida Emilie vant på Geilo

Ida Emilie Herfoss burde etter manges mening fått muligheten i IBU-cupen da hun ble nummer tre i norgescuprennet på Os for to uker siden. Lørdag slo Drangedal-skiskytteren kraftig tilbake da hun vant på Geilo.

Ina Emilie gikk et kjempeløp og hadde marginene med seg i sekundstriden som utspant seg øverst i Hallingdal. Hun var sekundet raskere enn Kjersti Kvistad Dengerud, som vant flere norgescuprenn forrige vinter. Herfoss slo alle som ikke var opptatt med verdenscup eller er tatt ut til europamesterskapet.

– Det er veldig moro at jeg helg etter helg klarer å vise at jeg er med og kjemper i toppen. Spesielt artig er det naturligvis å vinne. Det er to år siden forrige gang jeg klarte det, sa Herfoss som sto øverst på seierspallen etter norgescuprennet på Gautefall i 2020-sesongen. Selv om det var spesielt å vinne på hjemmebane, syntes Ida Emilie det var like stort å figurere øverst på resultatlista i Hallingdal.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ristet av seg skuffelsen

– Jeg er mest fornøyd med at jeg går så bra på ski som jeg gjør, og at jeg er konsentrert og har så høy treffprosent på standplass. Nivået har blitt så høyt at du må få til både skytingen og langrennet for å ha mulighet for å være med i toppen, sa Etterstad-jenta som hadde god grunn til å være skuffet for to uker siden. Da beskjeden om at det ikke ble IBU-cup på henne kom.

Ida Emilie som begynner å bli en aldri så liten veteran i norsk kvinneskiskyting, hadde etter manges mening fortjent å få sjansen utenlands etter flere gode konkurransehelger på norsk snø. Det hadde hun nok også fått dersom det lå flere enn de to i potten. På guttesiden ble det tatt ut hele seks nye.

Lyktes med det meste

Herfoss som er av det rasjonelle slaget, bestemte seg fort for å legge skuffelsen bak seg. Det handlet som hun sa om å se fremover. For det kan by seg nye muligheter dersom hun fortsetter å prestere. Det er bonus for henne å komme seg til utlandet. I skiskyting handler det ofte om å ta mange riktige avgjørelser.

– Jeg følte at jeg gjorde det på dagens sprint. Jeg lyktes med arbeidsoppgavene og det jeg fokuserte på, sa den glade vinneren som har base på Lillehammer. Det er der hun legger grunnlaget for fremgangen og de gode plasseringene. I sommerhalvåret trekker hun ofte hjem til Drangedal hvor det er flotte barmarkforhold. Fine forhold om vinteren er det også når det er snø.

– Hvordan er det å vite at du er like god som mange av de som går IBU-cup?

– Det er motiverende å tenke på at flere av de jeg har slått eller gjort det like bra som i vinter, hevder seg i IBU-cupen, sa hun som mest sannsynlig hadde gjort en god figur der dersom hun fikk sjansen i den settingen. Det handler som hun sier om å prestere like bra i fortsettelsen. Det er hennes eneste mulighet til å påvirke uttakene.