I maisåkeren: For første gang stiller MDG liste ved kommunevalget i Drangedal. Eivind Vrålstad, med tidligere fartstid i Senterpartiet, er partiets listetopp. Her ser vi Vrålstad i maisåkeren som han startet å dyrke i fjor. Et prøveprosjekt som var vellykket.

Ikke prinsipielt imot vindkraft

Vi kommer i dag fram til MDG i vår serie der partienes listetopper svarer. Eivind Vrålstad svarer for det nye partiet som stiller til valg i Drangedal for første gang. Eivind er melkebonde og maisdyrker.

1.Er du for eller mot en utbygging av vindmøller i Drangedal med de planene som foreligger om en storskala utbygging på Lauveheia og Luberg?

– Eg er imot naturøydeleggingane knytt til utbygging, men ikkje prinsipielt imot vindkraft. Eg er difor imot storskala utbygging i inngrepsfrie område.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

2. Bør det holdes folkeavstemning om denne saken?

– Er det ikkje det me eigentleg skal ha no? Politikk er heilskapen, ikkje einskildsaker. Forhåpentlegvis kjem kommunestyret til å spegle bygda sine meiningar på ein god måte. Så lenge folk røyster.

3. Bør en slik folkeavstemning eventuelt være bindende?

– Det svara eg på i førre spørsmål.

4. Drangedal får en eldrebølge i kommende valgperiode. Hvordan vil ditt parti møte dette?

– Komande periode blir siste sjansen vår for å rigge oss på ein måte som gjer at me helst slepp byggje fleire sjukeheimsplassar. Me må gjere det enkelt for aldrande å bu heime og vere friske lengre, slik som målet mellom anna er med Neslandtunet og Doktormyra-prosjektet. Desse to er difor nyklar for å lukkast.

5. Mener du at en ungdomsklubb må være på plass så raskt som mulig?

– Ja, det meiner eg. Men eg meiner dagens diskusjon er for fastlåst i Coop-bygget, og for lite fokusert på å finne ut kva som faktisk er behovet til ungdommen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

6. Hva ser du som de viktigste utfordringer kommunen står overfor den kommende valgperioden?

– Kamp for klima og natur, eldrebølgje og kommuneøkonomi.

7. Mange eldre som bor i utkantene av vår kommune ønsker å bo nærmere sentrum med butikker, legekontor, og andre fasiliteter. Mener du og ditt parti kommunen må ta dette mer på alvor og bygge flere eldreleiligheter?

– Heilt klart! Men for å få fart på det, må me nok tenkje litt annleis enn me har gjort tidlegare. Kommunen bør ikkje stå for utbygginga åleine, men heller lage gode rammer for private utbyggjarar.

8. Kommunesammenslåinger er et stadig tilbakevendende spørsmål for mindre kommuner som Drangedal. Mener du at en sammenslåing med for eksempel Kragerø kan være aktuelt?

-- Eg ser ikkje korleis dette skulle gagne Drangedals innbyggjarar, så det ser eg som uaktuelt.

9. Mener du at det går en grense for nedbygging av natur i Drangedal, for eksempel Gautefallheia.

– Absolutt! Me i MGD vil ha ein gjennomgang av alle planar og sett ei grense utanfor allereie utbygde område. Hit, men ikkje lengre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

10. Hvilken side tror du får flertall ved kommunevalget i høst? De røde eller de blå?

– Det vil eg helst ikkje spå noko om, men eg trur det blir jamnt.

11. Hvor mange representanter tror du de enkelte partiene får?

– Eg har tankar kring dette, men eg trur det er best om eg held desse for meg sjølv.

12. Drangedal har et høyt avgiftsnivå. Bør dette senkes?

-- Ideelt sett skulle eg ønske me kunne det, men eg klarar ikkje sjå korleis me på ein realistisk måte skal klare og oppretthalde tenestetilbodet og redusere avgiftstrykket samstundes.