TEAM ØVERDAL: Brødrene Jan Kristian, Harald og Knut Jarle Øverdal jobber godt sammen. Kanskje får de noen gjeve priser med seg hjem fra travgallaen 24. februar.

Kan bli mye heder og ære til Drangedal

24. februar arrangerer Telemark Travforbund travgalla hvor årets beste hester, kusker og trenere for 2023 skal hedres.

Flere av de nominerte kommer fra Drangedal, og det blir spennende å se hvem som stikker av med de gjeve prisene. Det er skarp konkurranse i Telemark, så ingen kommer til dekket bord. Men lørdag, om halvannen uke, får vi svaret.

Årets treåring

Som vanlig er Team Øverdal blant de nominerte, og kan stikke av med flere priser. Brødrene fra Voje får stadig fram veldig gode hester, og noen av Voje-hestene er alltid med i årgangstoppen. Også i fjor fikk de fram en årgangstopp. I klassen for treårige kaldblodshester er de nominert med Voje Lotta.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hoppa var en av de beste treårshoppene i fjor, og innledet karrieren med fire strake seirer. Blant dem et kvalifiseringsløp til det svenske hoppe-kriteriet. På sine ni starter kjørte hoppa inn 416 020 kroner. Vårt tips er at Voje Lotta fort kan bli kåret til Årets treåring under Travgallaen på Klosterskogen 24. februar.

– Jeg trodde hun skulle bli en årgangstopp etter de første startene, men fjorårets årgang er den beste noensinne. Likevel var vi godt fornøyd med henne, og hun kom jo til finale og hentet seg gode penger i alle årgangsløpene, sier Jan Kristian Øverdal.

NOMINERT: Voje Lotta her sammen med Lars Anvar Kolle hadde en flott sesong i fjor, og kan bli Årets treåring i Telemark 2023.

Gode resultater

Jan Kristian Øverdal er også nominert i klassene Årets A & B-trener samt årets oppdretter for kaldblodshester. Som trener i fjor kjørte stallhestene hos Team Øverdal inn 1.056.597 kroner. Og det på bare 49 starter, noe som gir et snitt på 21.563 kroner pr start. Ni seirer, fire annen og sju tredjeplasser endte fjorårsresultatet på.

Team Øverdal har som nevnt fått fram mange gode hester opp gjennom. På 904 starter som trener har hestene deres kjørt inn 15.158.468 kroner. Det står det stor respekt av.

– Det har jo gått veldig bra i mange år. I fjor var det Voje Lotta, som sammen med Voje Dino, som dro det tyngste lasset. Voje Dino var også med i begge derbyløpene (Sverige og Norge) og gjorde det bra. Voje Piril ble dessverre tidlig skadet, men fikk uansett med seg seieren i det anerike løpet for eldre kaldblods, Lars Laumbs Løp, forteller Jan Kristian Øverdal.

Det er mye å gjøre ute på Valnes hvor de fleste av hestene til Team Øverdal står oppstallet.

– For tiden har vi elleve hester vi kjører med, så det er nok å henge fingrene i, legger Jan Kristian Øverdal til.

Solid oppdrett

Brødrene Knut Jarle, Harald og Jan Kristian Øverdals oppdrett kjørte i fjor inn 1.097.597 kroner. Det gir en seiersprosent på 17, og en plassprosent på over 40. Sterke tall nok en gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det var faren vår Stian som startet opp virksomheten. Hestene våre har hevdet seg godt i mange år nå. Foruten løpshestene fra i fjor, har vi en treåring og tre toåringer på stallen. I tillegg kjøpte vi inn ei treårshoppe (fire år i år) på tampen av fjorårssesongen fra Sverige. Det blir spennende å se hva hun kan utrette, sier Jan Kristian Øverdal.

Vi blir overrasket hvis ikke Team Øverdal stikker av med minst en av de gjeve prisene.

– Det blir en spennende helg når prisene skal deles ut, men uansett gleder vi oss over framgangene i fjor, avslutter suksesstreneren fra Drangedal.

ANSVARLIG: Selv om alle de tre brødrene Øverdal står bak suksessen sammen, er det Jan Kristian som står som ansvarlig trener.