Hjemme: Her er Anna hjemme hos mor og søster på Tveit i Kjosen. Hun er et fotballtalent av de sjeldne og ble kåret til årets spiller i 3. divisjon kvinner i Skarphedin av Skarphedin og seinere av avisa Varden. Her fikk hun hotellopphold med todagerskort til Bø Sommerland og et digitalt Varden abonnement og sesongkort på Odds eliteseriekamper for 2022.

Kåret av Varden: Anna ble årets spiller 2021

Anna Eskilt (19) fra Tveit i Kjosen ble etter årets sesong utnevnt til årets spiller i 3. divisjon kvinner av Skarphedin, klubben hun spiller for. Avisa Varden fulgte opp og utnevnte henne like godt til årets spiller i 3. divisjon kvinner i Telemark. Dette gjelder for spillerne på telemarkslagene Snøgg II, Skarphedin og Storm.

Det var Vardens sportsredaksjon sammen med fotballekspert Tarjei Skoftedalen Fiskum, som utnevnte drangedalsjenta til tittelen ”Årets spiller”

Tungt år

Drangedalsposten møtte den blide jenta hjemme på Tveit sist helg. Anna går på Bø Videregående skole og toppidrettslinja der. Hun flytta på hybel i Bø i stedet for å reise fram og tilbake hver skoledag. Det var naturligvis da også enklere å spille fotball og hun gikk til Skarphedin fra Drangedal, der hun har vært med fra hun var lita jente, her var det aldersbestemte lag også for jentefotball.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I Skarphedin er det veldig godt miljø. Alt er veldig godt organisert med hovedtrener, hjelpetrener og et svært godt støtteapparat for øvrig. Så jeg stortrives i klubben, fastslår hun.

Mista far

Anna er ei utrolig blid og trivelig jente der smilet aldri er langt unna, men det har også vært tunge tider for ungjenta.

Tidlig i 2021 mistet hun sin far og mentor, Tor Jørgen Eskilt. Det førte til at det ble et tungt år for oss i familien, sier hun.

Hun pådro seg også et par leddbåndskader, men etter hvert så ordnet det seg og jeg kunne spille for fullt igjen.

I et intervju med Varden sier hun at det fortsatt er tungt, men fotballen har vært et fristed for meg, sier hun.

Når det gjelder pappa som støttet han meg fullt og helt uansett hvordan det gikk. Var jeg lei meg over egen innsats så støttet han meg og sa at det ikke var så farlig. Han var uansett alltid positiv, minnes Anna.

Inspirert av mor

Du har en mor som vel også har inspirert deg, Gro Vraalstad Eskilt. Hun spilte på damelaget til hun var 40 år?

– Ja, selvfølgelig har hun vært viktig for meg og er en trygg og god støtte å vite at alltid er der, understreker Anna.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hvor på banen er det du spiller?

– Jeg er midtbanespiller som er med i forsvaret når det trengs og i angrep når den sjansen byr seg. Da gjelder det at go’foten fungerer, ler hun.

Ett av kriteriene for at Anna fikk fotballutmerkelsen var hennes store løpskapasitet og styrke.

– Hun kan nesten være i angrep og forsvar samtidig, blir det sagt om henne.

Videre mål

– Hva er ditt videre mål som fotballspiller?

– Å bli så god som mulig og gjerne opp en divisjon etter to. At det ville bli Skarphedin har jeg ikke noe i mot, sier hun.

– Nå er du under utdannelse og skal skaffe deg et yrke i det ”sivile” liv. Har du noe ønske om hva som passer for deg?

– Det kan hende at sykepleier kan bli aktuelt, men jeg har lyst til å jobbe i mer maskuline yrker, som brannkonstabel eller noe i lignende gate, avslutter den dyktige fotballspilleren Anna Eskilt.