Kulturskolens Skype-undervisning. På bildet gitarelev Eline og lærer Demetrio Scopelliti. Foto:privat

Kulturskolen finner kreative løsninger

I en vanskelig tid bidrar nå Drangedal kulturskole til en meningsfull og trygg hverdag for barn og ungdom i kommunen. De fleste av kulturskolens elever får nå nettbasert undervisning på ulike digitale plattformer.



Det er rektor ved Drangedal kulturskole, Thomas Moen, som opplyser om dette.
Kulturskolen følger de nasjonale retningslinjene, men ønsker å være tilpasningsdyktige og fleksible slik at flest mulig elever fortsatt kan få undervisning av høy kvalitet via kulturskolen. Det er krevende å få dette på plass både i forhold til praktiske/tekniske løsninger og i forhold til det pedagogiske innholdet, men vi har sterk vilje og mye pågangsmot slik at dette skal bli best mulig for elevene. Ordningen gjelder i utgangspunktet frem til 27.april, men vi forbereder oss på at det kan ta noe lengre tid. Men vi håper å kunne starte opp som normalt i begynnelsen av mai, sier rektor Thomas Moen.


Kulturskolens tilbud er vel også det eneste fritidstilbudet til barn og ungdom i kommunen som fortsatt er aktivt.



- Det er ekstra viktig med gode kulturskoletilbud i denne vanskelig tiden. Det bidrar til at barn og ungdom i Drangedal får en meningsfull og trygg hverdag der de både får gode undervisningstilbud og opprettholder kontakten med lærere og andre elever, sier Thomas Moen.


Lærerne ved kulturskolen har vært veldig fleksible og gjort en imponerende innsats i dette arbeidet. Vi gleder vi oss til å starte opp vanlig undervisning igjen. Men erfaringer med undervisning på digitale plattformer er uansett nyttig kunnskap som vi tar med oss videre, sier Moen.