Mangler ressurser: – Kulturskolen vil gjerne bidra til korpsrekruttering, men vi har begrensa midler og er avhengig av noen voksenpersoner som vil dra dette i gang, sier kulturskolerektor Thomas Moen.

Kutt rammer kulturskolen

Korps er viktig, men få vil spille. – Korps er viktig, men det er synd at det ikke er flere som ønsker å gå i korps i Drangedal, sier kulturskolerektor Thomas Moen, på bakgrunn av at Drangedal skolemusikkorps ble lagt ned for flere år siden.

– Hva gjør kulturskolen i Drangedal for å styrke rekrutteringen til skolekorpset i Drangedal, kulturskolerektor Thomas Moen?

Kutter tilbud

– Vi gjorde en del konkrete tiltak tidligere og tok initiativ til en del samspillprosjekter den gang skolekorpset fortsatt eksisterte, hvor skolekorpset og kulturskolen gjennomførte både øvelser og konserter. Dessverre var interessen for korps dalende, noe den har vært i mange kommuner i Norge de siste årene. Enkelte steder har de imidlertid klart å holde interessen oppe, forklarer Moen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Kulturskolen i Drangedal har begrensa ressurser, og vi prioriterer barn og unge. Fra 1. januar 2022 måtte vi kutte 20 prosent i en stilling, noe som tilsvarer omkring 150 000 kroner. Det medførte at vi måtte kutte ut dans som tilbud, og torader, som vi hadde et samarbeid om med toraderklubben.

– Kulturskolen har ventelister, så etterspørselen etter våre tilbud er faktisk større enn hva vi kan tilby, fortsetter Thomas Moen.

Trenger samarbeid

– Hva gjør andre kommuner der man lykkes i å ha skolekorps?

– Vi trenger samarbeid med flere, både skole, kommune, privatpersoner og andre. Kulturskolen er positive til korps og vil støtte det innenfor de rammene vi har, men vi har ikke mulighet til å opprette noen stilling.

– Vi har prøvd flere tiltak for å rekruttere til korpset, men dessverre så var det liten interesse. Selv om kulturskolen er rettet mot barn og voksne, så er vi positive til et samarbeid med for eksempel «Messingen», eller annet lokale kulturliv, avslutter kulturskolerektor Thomas Moen.