Illustrasjonsfoto. Drangedalsposten: N/A Foto: Drangedalsposten

Kvinne siktet for drapsforsøk på nært familiemedlem

Sør-Øst politidistrikt har siden desember etterforsket en kvinne i 30-årene fra Grenland for drapsforsøk på et nært familiemedlem.

Kvinnen ble pågrepet 15.desember 2020, og har siden sittet varetektsfengslet på grunn av bevisforspillelsesfare.

Den fornærmede i saken ble i november innlagt på sykehus med akutt dårlig helsetilstand. Hun ble etter bedring utskrevet og senere innlagt på nytt med lignende symptomer. På grunn av sin tilstand ble hun overført til Rikshospitalet i desember.

Sykehuset fattet på bakgrunn av undersøkelsene mistanke om at fornærmede var forgiftet. Politiet ble varslet om denne mistanken 14. desember og iverksatte umiddelbart etterforsking.

- Det er så langt gjennomført omfattende taktisk og teknisk etterforsking som etter politiet syn har styrket mistankegrunnlaget, opplyser politiadvokat Bjørn Bunkholt Sæter i en pressemelding. Den fornærmede var i en potensielt livstruende tilstand og politiet mener det er sannsynlighetsovervekt for at dette skyldes en aktiv handling fra siktedes side.

- Det gjenstår imidlertid fortsatt mange etterforskingsskritt og det er etter politiets syn fortsatt bevisforspillelsesfare i saken, sier Sæter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den fornærmede i saken er skrevet ut av sykehus og er nå i god form.

Siktede i saken erkjenner ikke straffeskyld.