Lyssettes: Anne Kjendsheim og Hans Magne Gautefall på trappa til det gamle stabburet fra Berås i Kjosen. En av de mange bygningene som vil bli lyssatt på bygdetunet.

Lyssetting for 3,2 mill kroner

Drangedal Bygdetun er i gang med planene om lyssetting av området og bygningene på bygdetunet. Dette er en plan som skal gjennomføres i tre faser og forhåpentlig er realisert i et treårs-perspektiv, forteller leder i styret i bygdetunet, Hans Magne Gautefall, som legger til at Drangedal Sparebank har gitt tilsagn om 950 000 kroner til prosjektet.

- Vi har søknader ute til de vi regner med kan være potensielle bidragsytere, men foreløpig er det banken som har svart. Deres respons er til gjengjeld meget positiv, sier Gautefall. Drangedalsposten var på bygdetunet og traff daglig leder av tunet, Anne Kjendsheim og styreleder av tunet, Hans Magne Gautefall.

Vi spurte om hva hovedhensikten med lyssettingen er?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mer attraktivt og tilgjengelig

- Dette er et ledd i å gjøre bygdetunet enda mer attraktivt og mer tilgjengelig. Med lys i området vil trolig enda flere bruke tunet og føle seg tryggere. Det er ikke flomlys det er snakk om, men mer dempet, men slik at folk vil kunne bruke dette området i enda større grad enn i dag. Med stummende mørke om høsten og vinteren kan det vel tenkes at en god del ikke synes at det er så fristende og ta en trimtur i området her. Med lyssetting vil det nok virke langt tryggere og gå her. Vi skal også lyssette løypa rundt Motjenn. Ikke som en lysløype, men med små stolper inntil stien som vil lyse løypa godt opp.

- Når starter dere arbeidet?

- Vi har allerede startet å grave litt grøfter der ledninger skal ligge og så får vi se hvordan de forskjellige reagerer på søknadene våre om tilskudd. Vi håper at mange vil være med slik at vi kan nå målet og at det flotte bygdetunet vårt vil bli enda mer attraktivt og brukervennlig, er daglig leder Anne Kjendsheim og styreleder Hans Magne Gautefall enige om.