kraftsenter: Neslandsvatn stasjon er blitt et kraftsenter og en ressurs i bygda for kreativ virksomhet. Foran fra venstre er Thea Danielsen Fjørtoft, Maiken Lønnerød og Victoriia Morozova. Bak står politikerne Åslaug Sem-Jacobsen (t.v.), Olav Urbø og Stina sætre. (Foto: Kjell Peder Haugene)

Lytter til innspill

Valgkampen går mot slutten, og nylig var nok en gang toppene i Telemark Senterparti på en travel rundreise i fylket, inkludert Drangedal et par timer. Stortingsrepresentant Åslaug Sem-Jacobsen fikk tirsdag kveld stifte bekjentskap med det kreative samarbeidet som foregår på Neslandsvatn stasjon.

Førstekandidaten på Senterpartiets liste i Telemark, Åslaug Sem-Jacobsen, kjemper for gjenvalg til Stortinget, og de tre første dagene denne uka var hun og andrekandidat; Olav Urbø, på rundreise til alle Telemarks kommuner. Tirsdag ettermiddag og kveld var turen kommet til Drangedal, og fungerende ordfører Stina Sætre (Sp) var vertskap på snarvisitten. Siden Sem-Jacobsen sitter i Familie- og kulturkomiteen på Stortinget, var det naturlig at hun ønsket å få vite mer omkring den kreative kulturproduksjonen som foregår på Neslandsvatn stasjon.

Kreativt kraftsenter

Gjestene fikk først en snarvisitt innom den flotte gang- og aktivitetsveien Banen før Sætre loset følget bort til jernbanestasjonen på Neslandsvatn. Der ventet kunstnerisk leder Thea Danielsen Fjørtoft, billedkunstner og pedagog Victoriia Morozova og daglig og kreativ leder av «Splint», Maiken Lønnerød.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

fellesskap: Thea Danielsen Fjørtoft (t.h.) orienterte om det kreative fellesskapet som foregår på Neslandsvatn stasjon.

De kunne fortelle de frammøtte gjestene om deres felles innsats for å skape samarbeid innenfor kulturnæringer som vanligvis ikke finnes på bygda. Fjørtoft fortalte om hvordan de har bygget opp kontorfellesskapet på stasjonen, og hvor de blant annet har skapt egnede øvingslokaler for å utvikle nye teaterforestilling, ofte rettet mot Den kulturelle skolesekken. Thea Fjørtoft jobber også med prosjekter rettet mot ungdom.

Nye fellesskap

Victoriia Morozova fortalte om sin vei fra Ukraina til Kragerø, og hvordan hun underviser og bruker land art (stedskunst), både som læringsarena og kunstmateriale.

Også Maiken Lønnerød hadde en spesiell historie å fortelle om hvordan hun har flyttet ut sin virksomhet fra Oslo og tilbake til hjembyen Kragerø, men med kontorfellesskap på Neslandsvatn. Her tilbyr hun blant annet kurs for ledere og medarbeidere i kommunikasjon og relasjon.

kragerøbanen: Åslaug Sem-Jacobsen (t.v.) og Olav Urbø ble imponert over hva man har fått til av aktiviteter og tilbud langs den nedlagte Kragerøbanen, her sammen med den lokale senterpartipolitikeren, og nå fungerende ordfører, Stina Sætre. (Foto: Kjell Peder Haugene)

Justere programmet

– Vi har fått fantastisk mange innspill fra mange personer rundt om i fylket, forteller Åslaug Sem-Jacobsen.

– Kommer senterpartiprogrammet til å bli omskrevet nå, etter denne turen?

– Nei, men kanskje det kan justeres på enkelte områder. De mange innspillene vi har fått både bekrefter vår politikk, men har også gitt nyttige innspill til å justere enkelte ting, erkjenner Åslaug Sem-Jacobsen før hun og Olav Urbø haster videre til et kveldsarrangement i Kragerø på sin fylkesturné.