Natteravner: Her er de første Natteravnene i gatene i Drangedal. Fra venstre Lise Melås, Ingunn Tveit, Rune Gare og Sondre Eie.

Natteravner i farta

Sist helg var de nystartede Natteravnene i farta i Strandas gater.

-Vi har ett klart mål og det er å forebygge uheldige episoder av diverse art. Vi er ikke noe politi, men håper at vi kan ha en forebyggende effekt, sier Ingunn Tveit til Drangedalsposten.

Ingunn Tveit har med seg Hanna Tveit som initiativtaker til Natteravnene. Dette har skjedd i et samarbeid med skolen og FAU.

Blant annet har vi fått et rom i idrettshallen vi kan oppholde oss i når det blir kaldt og vi trenger en pause for å varme oss opp, sier en blid Ingunn Tveit.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

-Når starter dere ”patruljeringen”?

-Vi treffes her i idrettshallen klokka 17.00 og første pulje på fire personer er da ute til klokka 21.00, da nye fire går på. De holder på til klokka 01.00.

IDENTIFIKASJON: På ryggen hadde natteravnene klar beskjed om hvem de var.

Positiv interesse

Hvordan har det vært å få foreldre til å være med i Nattravnene?

-Det har vært overveldende positivt. Hittil har 76 personer meldt seg på for å ta sin tørn. Det er vi veldig glade for, men vi trenger gjerne flere. Er det noen som føler for å delta så er det bare å melde seg på, både foreldre og besteforeldre, sier Ingunn.

Bakgrunnen for initiativet er blant annet omsorg for ungdommene våre. Ha et øye med dem, som kan gjøre at de ikke kommer opp i situasjoner de vil angre på resten av livet.

Nå hadde dere første helga med Natteravner, hvordan forløp det?

-Veldig fint. Ingen ting av unormale aktiviteter. Og det var gledelig å se, sier Ingunn Tveit.