FLOTT UTSIKT: Det er viktig å ta vare på den flotte siktlinjen det er fra bautaen mot Rønnomnibben ved Tørdal kyrkje når det nå skal bygges en garasje og lagerbygg ved siden av bårehuset, til høyre i bildet.

Ny garasje og lager

Drangedal kommune har gitt Drangedal kirkelige fellesråd tillatelse til å bygge en 98 kvadratmeter stor garasje og lagerbygg i tilknytning til driften av Tørdal kyrkje og gravplass.

Både fellesrådet og soknerådet har gått inn for å bygge et nytt garasje- og lagerbygg ved Tørdal kyrkje og gravplass. Nå har også kommunen godkjent planene, og nå gjenstår godkjennelse fra kirkemyndighetene, som også skal godkjenne i slike saker.

Ta vare på utstyr

- Huset er planlagt å ligge vinkelrett på bårehuset i nordre hjørne av kirkegården, og slik sett tar vi ikke bort noen gravplasser. I stedet får vi fjernet dagens kontainere, hvor vi i dag oppbevarer maskinutstyr og andre utstyr vi benytter i forbindelse med stell og drift av kirka og gravplassen, sier Reiten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Beholde siktlinjen

- Det er blitt slik i dag at vi må låse inn alle gjenstander, og med et nybygg kan vi også enkelt komme til utstyret vårt, uten å måtte grave det fram fra snøen.

– Bygget skal være 13 x 8 meter og er lagt slik at det ikke sperrer for den flotte siktlinjen fra bautaen mot Rønnomnibben. Vi har budsjettert med cirka 500 000 kroner i kostnad, men er nå ute og innhenter priser, avslutter Bjørn Reiten, som håper å ha bygningen ferdig dette året.