ØNSKE: Vi ønsker oss flere unge skyttere med på aktiviteten på skytesenteret i Fjerdingsmyrdalen på mandagene, sier leder av Drangedal skytterlag, Hege Tengesdal, her sammen med noen av ungdommene: Torbjørn Tørnes Naas (t.v.) og Stian Voje (t.h.). I midten avventer 6 år gamle Emil Noel Lindkvist Juva at han skal bli gammel nok til å kunne skyte lovlig.

Ønsker å rekruttere skyttere

Ungdomsgruppa i Drangedal skytterlag driver godt, men ønsker seg flere unge, fordi koronaperioden skallet av en del for to-tre år siden.

– Dette er et fint tilbud for unge fra 3. klasse og oppover, sier leder av skytterlaget, Hege Tengesdal.

Skytterlaget driver aktiviteter for unge og vokse hele året. Det er bare aktiviteten som endres litt etter årstida. Men skal et lag bestå, trengs det nye og unge skyttere som finner aktiviteten interessant.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ikke for seint

– Egentlig gikk påmeldingsfristen for deltakelse i vintersesongen ut 1. oktober, men det er aldri for seint å starte opp, så bare meld dere på, inviterer Drangedal skytterlags leder; Hege Tengesdal, og oppfordrer de som er interessert å ta kontakt med Irene Kalbekkdalen Evensen i ungdomsavdelingen.

– Det er ikke alle som passer for fotball, så da kan skyting være et godt alternativ, sier skytterlagslederen videre, og håper hun får se flere ny på treningene som er hver mandag.

– Første trening starter opp mandag 15. oktober, fortsetter Hege, og håper unge mellom 9 og 18 år vil møte opp på mandagskveldene framover.

– På vinteren skyter vi innendørs; på 15-meters bane i kjelleren på skytterhuset i Fjerdingsmyrdalen.

– Nå avslutter vi akkurat sommersesongen, og da skyter vi på 100 meter, forteller Stian Voje (16), som har skutt siden han var 10 år.

TRENING: Innendørstreninga om vinteren er på blink, 15 meter unna. Blinkene kan fjernstyres til rett høyde, enten det er liggende, knestående eller stående. Her er det Stian Voje (t.v.), Emil Noel Lindkvist Juva og Torbjørn Tørnes Naas. (Foto: Kjell Peder Haugene)

Så rimelig som mulig

Hege Tengesdal er veldig takknemlig for den støtten som Drangedal kommune, Drangedal sparebank, Altibox og de mange andre lokale bedriftene sponser laget med.

– Uten den støtten hadde det blitt vanskelig å drive. Vi ønsker å gjøre det så rimelig som mulig for at de unge skal kunne delta, og har både gevær, dresser, hansker, øreklokker, støvler og annet utstyr til utlån, fortsetter Hege Tengesdal, og legger til at de unge også får gratis kaliber 22-ammunisjon når de deltar på stevner.

– Hvor mange medlemmer har dere i ungdomsgruppa?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Per nå så har vi 51 ungdommer under 26 år, men omkring 25 av disse er aktive. Skyting er en aktivitet som passer både jenter og gutter, så vi ønsker oss flere.

Varierer etter årstida

Tengesdal forteller at de gjennom vinteren har en innendørskarusell,

– Når vinteren er på sitt høyeste, ute i februar, så starter feltsesongen med skyting utendørs. Da skyter ungdommen på forskjellige figurer på forskjellige avstander, mens de eldste skyter på ulike avstander. Etter påske starter utesesongen igjen, og da blir det å reise rundt på stevner, sier Hege.

– Det er viktig at ungdommen har et miljø og en aktivitet de kan trives med og i, avslutter Hege Tengesdal på Drangedal skytesenter, der det denne mandagen var dugnad på hele det flotte og moderne skyteanlegget.