Vestfold og Telemark - 60 steinsprutskader i døgnet: I Vestfold og Telemark måtte over 21.000 bileiere innom et verksted for å reparere ruten eller få den skiftet i løpet av fjoråret. Erstatningene endte på rekordhøye 135 millioner kroner, eller nærmere 370.000 kroner hver eneste dag. Trolig vil minst like mange bileiere i Vestfold og Telemark oppleve denne type skade, også i år. Foto: Gjensidige

Påsken er en av flere høytider, også for steinsprutskader

Er du bileier, er det en stor sjanse for at du har opplevd dette. Trolig vil flere hundre bileiere i Vestfold og Telemark ende opp med en «rose» i frontruten de neste ukene.

Det som tidligere «bare» var en glassrute, er nå fylt med ny teknologi som varmetråder, filvarsler, ulike sensorer, farge i glasset og head-up display. I tillegg kan ruten være en del av bilens bærende konstruksjon.

- I snitt koster det Gjensidige rundt 12.000 kroner å skifte en rute. Likevel ser vi flere og flere tilfeller der vi har ruteskift med kalibrering som havner på rundt 30.000 kroner, sier Voll i en pressemelding.

Hold avstand i påsken

Hvis du får en rose i frontruten er det viktig å dekke den til raskest mulig med tape. En ubeskyttet sprekk vil bli fylt av skitt, og da kan det være umulig å reparere den.

- Det beste og enkleste rådet er å holde god avstand til bilen foran, men noen garanti mot en liten «rose» i frontruten er det ikke, sier Voll.