PRESENTASJON: Drangedal Historielag, ved nestleder Harald Solvang, og sekretær Anne Kjendsheim , er første lag og forening ut som har kontaktet Bertil Pettersone, daglig leder i Drangedal Produkter, om å bruke Gnisten kafé til å presentere sin årbok og hva foreningen ellers kan bidra med. Foto: Per Flåthe

Samarbeid på Gnisten

Drangedal Historielag er første lag og forening i Drangedal som bruker Gnisten kafé som møteplass. Lørdag 4. november presenterer laget sin nye årbok.

– Vi gjør dette for at folk skal bli bedre kjent med Drangedal Historielag, og at vi kan få presentert hva vi driver med, sier Harald Solvang, foreningens nestleder.

Sentralt i dette bildet er historielagets faste årlige innslag, «minner fra Drangedal», eller Årbok som den også kalles. I 1000 eksemplarer er dette bokverket trykket opp i. Nå satser historielaget på at samtlige drangedølinger hiver seg over spennende og interessante innslag fra nyere og eldre tider i Drangedal. Boka er laget i samarbeid med grafiker Rønnaug Lunden Fjellheim.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I tillegg må det nevnes at laget har sine fingre i en rekke kulturhistoriske saker. Blant annet har medlemmene gått helhjertet inn for restaureringen av en fløtningsdam på Henneseid. Nå ønsker laget at andre også engasjerer seg. Å møte lagets styre på Gnisten kan være et første steg.

Bli tradisjon

Daglig leder i Drangedal Produkter, som står bak Gnisten Kafé, Bertil Petterson forteller til Drangedalsposten at å invitere historielaget til en slik presentasjon på kafeen bare er en begynnelse.

– Jeg håper at Gnisten vil bli en arena for lag og foreninger som ønsker å presentere seg for samfunnet. Vi vil jo vise hva vi har å tilby i bygda. Mange flinke og flotte mennesker, sier Petterson.

Drangedal Historielag er det første, men neppe det siste. I tillegg vil kafeen også by på sosialt engasjement i forbindelse med jula. Noe Bertil Petterson kommer tilbake til.