BEINKALDT: Nattens minimum på Ettestad viste minus 37,3 grader, men ellers var det mange steder godt under minus 30 grader natt til lørdag.

Sibirkulde i Drangedal også

Det er noen år siden det var like kaldt som natt til lørdag i Drangedal, og trolig må en tilbake til januar 2011 og januar 1982 for å ha det tilsvarende kaldt. Rekorden Drangedalsposten har klart å oppspore er minus 39 grader ved utløpet av Brødsjøvann i Kroken.

Kulda biter, og det meldes om lave temperaturer rundt om i hele kommunen. Det laveste Drangedalsposten har hørt om er en bil som passerte Brødsjøvann tidlig lørdag morgen og fikk oppgitt minus 39 grader. Ellers var det på Stengerveien både minus 33 og 35 grader, på Bø i Tørdal ble det målt minus 34, 2, mens Lauvstad kun hadde minus 22 grader. Langs med Bjårvann var det også kjølig, og på Ettestad kunne Nina og Arne Herfoss dokumentere minus 37,3 som nattens minimum.

På Lia ble det målt minus 31 grader lørdag morgen, mens på Flaten i Prestestranda bikket gradestokken minus 35. I Kjosen viste gradestokken minus 34 på Nås, mens Åkre hadde minus 30.