Cirkle K. Drangedal:

-Som om dommedag rammet oss

Bjørnar Toset: -NORMALISERT: Etter en hard periode i vår da koronaen slo til, er situasjonen nå blitt mer normalisert og trafikken på bensinstasjonen er igjen stor.

Mange bensinstasjoner fikk en veldig tøff periode da landet ble stengt ned og det ble hytteforbud i vår. Stillheten senket seg og bestyrer ved Cirkle K. i Drangedal, Bjørnar Toset sier det slik: ”Det var som om dommedag hadde rammet oss”.

Det ble en veldig tøff periode da Norge ble stengt ned 12. mars i år for mange bransjer i landet. Det å selge bensin når bilistene uteble er naturligvis umulig noe bensinstasjonene ble rammet knallhardt av.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

-Vi fikk en beinhard periode og uvissheten var stor. Hyttefolket er viktige kunder for oss sammen med alle bilistene i Drangedal, sier Toset. Men da hytteforbudet kom og flere institusjoner i Drangedal ble stengt og drevet fra hjemmekontor, ble det raskt mindre salg av drivstoff.

-Det var en veldig tøff periode og vi måtte gå til permitteringer, men min oppgave var i første rekke å holde hodet over vannet for bedriften.

-Det var veldig stor usikkerhet og det ble mange netter med lite søvn. Vi mistet også mye av den vanligvis gode påsketrafikken, så omsetningen gikk bratt ned på stasjonen.

Betydelig bedring

Nå ser det ut til at trafikken igjen er tilbake på normalt nivå og man er over den verste kneiken?

- Ja, heldigvis så normaliserte det seg når Norge åpnet seg igjen og hytteforbudet ble opphevet. Sommermånedene har vært gode, noe vi har vært veldig glade for, sier Toset.

-Har dere merket noen endring i kundegrunnlaget i sommer?

- Ja, det har vært betydelig færre utlendinger innom oss i sommer. Det henger naturligvis sammen med koronasituasjonen. Når det gjelder norske kunder så ser dette ut til å ha økt en god del, noe som trolig henger sammen med at mange har tatt bilferien sin i Norge i sommer.

Bjørnar Toset: - Vi er veldig glade for at en tung periode forhåpentligvis er over, sier bestyrer ved Cirkle K i Drangedal, Bjørnar Toset.

Motorsykkelgrupper

En annen tendens er at vi etter hvert har fått stadig tettere besøk av motorsykkelgrupper på besøk. Her kan det enkelte ganger være både 15 og 20 sykler og noen ganger enda flere. Disse gruppene stopper ofte her hos oss og kjøper både drivstoff og mat, sier Toset som legger til at dette er svært gode kunder å ha.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

-Hvordan blir det å ta igjen omsetningssvikten dere ble rammet av i vår?

- Det tror jeg ikke vi vil klare, selv om det nå går veldig bra igjen. Men dette vil vi få svar på når året er omme, avslutter Toset.