IKKE NOK: Selv om entreprenørene gjør en glimrende brøytejobb i Drangedal, så er ikke det nok til å hindre at bare veier også kan være såpeglatte på grunn av kulda.

Statens vegvesen advarer mot glattpolerte veier

Enheten viser til at kaldt vær kan gi glatt føre. Selv om vegen ser bar og fin ut, kan den i virkeligheten være stedvis glattpolert.

– Reduser hastigheten, oppfordrer fungerende avdelingsdirektør Tore Jan Hansen i Statens vegvesen.

Årsaken til advarselen skyldes at på høyt trafikkerte veier saltes det for å få tilbake bar vei etter snøfall. Når kuldegradene synker forbi 10, opphører saltingens virkning. Kommer det litt vind i tillegg, kan en veg som tilsynelatende ser fin og bar ut, faktisk være glattpolert.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Senk farten

– Min oppfordring inn i helga er derfor å redusere hastigheten for å ta høyde for at kjøreforholdene ikke er slik som de ved første øyekast kan se ut som, sier Hansen.

Statens vegvesens entreprenører har de siste dagene jobbet med å brøyte så grundig som mulig, for å fjerne løs snø og gi et tørt og stabilt underlag. Drangedalsposten har også gitt disse, på lesernes oppfordringer, behørig ros for godt brøytearbeid.

God brøyting fjerner imidlertid ikke alle farer. Et stadig mer benyttet verktøy for å sjekke veiene er webkamera. Statens vegvesen advarer mot å lese for mye ut av de bildene vi ser på skjermene. Selv om veien ser bar ut kan den altså være såpeglatt.

Sjekk trafikkmeldinger

Etaten understreker sterkt at dersom det hersker usikkerhet om hvordan føret virkelig er, så har Statens vegvesen opplysninger om veiforholdene. Dette er oppdaterte meldinger på www.vegvesen.no/trafikk, og i appen Vegvesen trafikk.