GIKK BRA: Til tross for stor nedgang for Senterpartiet tar Stina Anlaug Sætre over ordførerstolen etter partifellen Tor Peder Lohne.

Stina blir dronningen på haugen

Litt over 100 stemmer er fremdeles ikke telt opp, men kabalen er stort sett klar i det borgerlige samarbeidet. Stina Anlaug Sætre fra SP blir kommunens nye ordfører de neste fire årene.

– Vi er stort sett enige om at jeg skal bli den nye ordføreren, men endelig enighet blir det ikke før etter møtet i kveld, forteller Stina A. Sætre.

Tirsdag tok hun seg fri etter en svært lang økt i valgstyret. Inntrykkene skal sige inn. Senterpartiet fikk en valgsmell. Likevel er den neste ordføreren optimistisk til sinns. På spørsmålet om hvilke tanker hun gjør seg i etterkant av valget, svarer Stina.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg tenker at jeg er fornøyd med at SP er det nest største partiet i Drangedal. Vi har gjort vårt 3. beste valg i kommunen noen sinne, og at borgerlige er sterkest. I tillegg er jeg svært glad for den tilliten alle de som stemte har gitt oss her i Drangedal.

Stina presiserer også at det normalt har hersket et godt tverrpolitisk forhold og en god tone i mange år i Drangedal, samt at alle parter som klarte å stille liste, fikk inn minst en representant.

VARAORDFØRER: Dag Arild Brødsjømoen kan glede seg over brakvalget til Frp. Nå skal han samarbeide med Stina Anlaug Sætre som blir ordfører.

Varaordfører

I Kroken er det fremdeles etterdønninger etter brakseieren til Frp. Ordførerkandidat Dag Arild Brødsjømoen makter ikke å skjule tilfredsheten, og med god grunn. Han er nemlig utpekt til å bli varaordfører.

– Det ser vel sånn ut, men vi er ikke ferdige med å telle opp. Fremdeles har vi noen stemmer som ikke er telt opp.

– Det er vel ingen store rokeringer i det som er igjen?

– Nei, men det kan alltids dukke opp noe, forklarer han.

På spørsmål om han ser noen problemer med et borgerlig samarbeid, svarer Brødsjømoen.

– Nei, tradisjonelt sett har vi et greit samarbeid. Det er stor takhøyde på borgerlig side her.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politikken

Drangedalsposten spør om han ser det som mulig å avstå plassen til et annet parti.

– Nei, det er viktig å ha den posisjonen i forhold å kunne føre den politikken vi står for.

Dag Arild Brødsjømoen bekrefter også det avisa har fått antydet andre steder, at partiets andrekandidat, Henny Nesland, er helt sentral i partiets kolossale stemmesanking i Kroken krets. Hennes engasjement har åpenbart appellert til sambygdingene.

SKRYT: Per Esborg har åpenbart ingen problemer med å gi politiske motstandere skryt, slik har har gjort overfor Stina Anlaug Sætre på hans egen FB-side.

Opposisjonen

De som ikke nådde opp tok tapet på god sportslig måte. Etter det Drangedalsposten kjenner til er det et heller mindretall av hengehoder i kommunen. Arbeiderpartiets ordførerkandidat, Per Esborg, går så langt som å berømme vinnerene.

– Drangedal får en ny, dyktig, kvinnelig ordfører med et vesen og en væremåte vi i Drangedal, meg selv inkludert, kan være stolte av, skriver Per Esbrog på sin egen Facebookside.

Selv om ikke han ble ordfører, kan han trygt se tilbake på valget med tilfredshet. Ap gikk godt fram med ham som valgkampleder og fanebærer. Noe han også berøere sterkt i sin FB-plass.