FLEST: Stina Anleug Sætre, som blir ordfører, fikk flest personstemmer og slengere.

Stina er best likt

Se utvidet liste over personstemmer og slengere i bunnen av saken

Drangedal Senterparti halverte oppslutningen i årets kommunevalg, men ingen tar fra Stina Anlaug Sætre at hun er kommunens mest populære. Hun fikk aller flest personstemmer og slengere, i alt 163 til sammen

– Det er et godt tegn på at noen vil ha meg, sier den nyvalgte ordføreren til Drangedalsposten.

Drangedalsposten har sett i valgprotokollen for å sjekke ut personstemmer og slengere. Interessant lesing. Tross stor nedgang for Senterpartiet er åpenbart den nye ordføreren godt likt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun har ikke fått med seg oversikten over personstemmer og slengere (personer oppført på andre partiers stemmelister), og blir derfor hyggelig overrasket.

– Jeg er ydmyk over den tilliten som blir vist meg. I tillegg er det hyggelig at her i Stranda, der jeg bor, gjorde det så godt. Det er godt for meg personlig, sier Stina A. Sætre.

Kongen

På andre plass kommer Arnt Olav Brødsjø på Høyre/Venstre felleslista. Han er helt klart kongen av slengere med i alt 49. Totalt med 61 personstemmer fikk han 110, og endte på en 4. plass.

De øvrige som kjempet i toppen var Per Esborg (Ap) med 147 totalt. Dette gav ham en andreplass. Deretter kommer i synkende rekkefølge Dag Arild Brødsjømoen (Frp) på tredje med 90. Brødsjø er allerede nevnt, så vi går videre til Aadne Røilid (Krf) på femte med 46.

På sjette plass kommer Nadja Marie Dukefoss Andersson (SV) med 46. Hun kommer etter Røilid på grunn av færre stemmer som påvirker effekten fra stemmetillegget (kumulasjon) på lista. Det spesielle er at hennes partifelle, nummer to på SV-lista Marianne Esborg Mikalsen fikk akkurat samme personstemmer 46. På sjuende plass kommer Eivind Vrålstad (MDG) med 52 personstemmer totalt.

Person/slengerstemmetoppen

For å gi et enda bedre bilde av hvordan personstemmer og slengere har falt ut i Drangedal, bringer vi her en mer utførlig liste. De som er skarpsynte vil se at Arbeiderpartiet har fått inn mange nye. Trolig er det partimedlemmer som viser motstand mot vindkraft som har gitt disse flere stemmer.

Tabeller: Tabeller over personstemmer og slengere ved valget 2023
Tabeller: Tabeller over personstemmer og slengere ved valget 2023