SKIFTE: Et høytidelig øyeblikk der avtroppende ordfører Tor Peder Lohne (Sp) kunne overrekke ordførerkjede og -klubb til sin etterfølge: Stina Anlaug Sætre (Sp), bivånet av resten av kommunestyret.

– Stolt, ydmyk og spent

– Det var et preg av høytid over kommunestyresalen i Drangedal torsdag kveld da ordførerskiftet ble foretatt. Med ordførerkjedet som offisielt «kroningstegn» gikk den symbolske klubba mellom senterpartistene Tor Peder Lohne, etter åtte år i ordførerstolen, til Stina Anlaug Sætre, nyvalgt for perioden 2023 – 2027.

Det lå ingen uventet dramatikk i ordførervalg i Drangedal torsdag kveld. Selv ikke Arbeiderpartiet eller SV hadde behov for å markere seg med egen kandidat, så Arbeiderpartiet Per Esborg kunne isteden ønske den enstemmig valgte ordfører Stina Anlaug Sætre lykke til med oppgaven som sto framfor henne.

LEDERDUO: Et enstemmig kommunestyre valgte Stina Anlaug Sætre (Sp) og Dag Arild Brødsjømoen (Fr.p.) til henholdsvis ordfører og varaordfører for de neste fire år.

Grønn-blått

– Denne jobben er jeg veldig motivert for, forsikret Sætre i sin lille tale til det nyvalgte kommunestyret.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg vet det kommer gode dager, men også dårlige. Jeg gleder meg likevel til å bli bedre kjent med dere alle sammen, sa Sætre, blant annet.

Med samme enstemmighet ble også veteranen Dag Arild Brødsjømoen (Fr.p) valgt til varaordfører og kunne få bære kjedet når han skulle representerer ordføreren, sa avtroppende ordfører Tor Peder Lohne

– Det var vel ikke mange som hadde trodd at Fremskrittspartiet skulle få varaordføreren i Drangedal, sa Brødsjømoen og var strålende fornøyd med valgresultatet som ga Fr.p. tre representanter i kommunestyret.

SLEKTA: «Eplet faller ikke så langt fra stammen», heter det, og far til Stina Sætre; Ove Haugland, henger allerede i kommunestyresalens ordførergalleri. Haugland var ordfører for Senterpartiet i perioden 1995 – 1999.

Bli kjent

– Hvordan har du det nå før oppgaven som ordfører i Drangedal de neste fire åra?

– Jeg er veldig stolt, ydmyk og spent, betror Stine Sætre etter at hun har loset vel i havn det første kommunestyremøtet.

– At jeg har vikariert litt noen måneder tidligere, har vært god læring og erfaring å ta med seg. Jeg vet litt om hva jobben dreier seg om, fortsetter Sætre, som var fungerende ordfører da Lohne var i pappa-permisjon.

– Ellers gleder jeg meg til å bli endre bedre kjent med kommunesektoren, bedriftene i kommunen og med innbyggerne. Men jeg er bekymra for at ikke kommunen bruker mere penger enn vi har, med tanke på høy lånegjeld og økte renteutgifter og vi har allerede begynt på eldrebølgen.

Stramt

– Vil det bli slutt på nye investering heretter?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg håper jo ikke det, men nå må vi se på budsjettarbeidet og da blir det viktig å se konsekvensen av de vedtakene vi gjør, sa nyvalgt ordfører, Stina Anlaug Sætre, til Drangedalsposten blant annet.

IKKE BLOMST: Det var ikke bestilt blomst til nyvalgt varaordfører Dag Arild Brødsjømoen (t.h.), så han fikk i stedet klem av avtroppende ordfører Tor Peder Lohne.