Fortsatt gjelder de gode reglene om avstand, håndvask og få nærkontakter skal en redusere faren for koronasmitte, sier fra venstre kommunedirektør Hans Bakke (t.v.), fungerende ordfører Stina Sætre, kommuneoverlege Walter Gdynia og helsesjef Hilde Molberg

Kroken skole går i rødt

Et større utbrudd knyttet til arrangementer i Kroken og Kroken skole i slutten av november har endt opp med 29 koronasmittede i Drangedal per onsdag middag, hvorav de fleste i Kroken.

– Vi kan kanskje ta selvkritikk på at vi ikke har informert mer utad enn vi har gjort, slik vi gjorde tidligere, sier kommunedirektør Hans Bakke om de mange positive koronatilfellene i Kroken den siste tiden.

– Vi kunne kanskje informert bedre, sier Hans Bakke.

Større ansvar selv

– Årsaken er de nye reglene som tilsier et mye større ansvar for den enkelte som får positiv koronatest om å informere sine nærkontakter om at vedkommende har blitt smittet, fortsetter kommunedirektør Bakke. Imidlertid har kommune iverksatt informasjon og en rekke tiltak overfor nærkontakter og pårørende til de som har testet positivt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Onsdag ettermiddag var kriseledelsen i Drangedal samlet for å vurdere nye tiltak i forbindelse med både nye nasjonale føringer og i forbindelse med eget utbrudd i kommunen. Det ble da bestemt at Kroken skole går til rødt torsdag og fredag. Det vurderes om de andre skolene skal i gult.

Haitidagene

– Den økte smitten i Drangedal de siste to ukene startet trolig med noen arrangementer på Kroken skole, og det blir spesielt henvist til «Haitidagene» som ble arrangert i slutten av november.

– Da var det ingen restriksjoner på å samles, så det ble ikke gjort noe galt i den forbindelse, understreker Bakke, sammen med resten av kommuneledelsen.

– De fleste som er smittet er unge, født på 2000-tallet, forteller kommuneoverlege Walter Gdynia. Han ber om at folk tar telefonen når han ringer for å informere personer og deres nærkontakter om positive prøveresultater. Det vil ellers bli lagt ut oppdatert informasjon på kommunens hjemmeside.