GAVE: En av ordfører Tor Peder Lohnes siste oppgaver var å overrekke hvert kommunestyremedlem en liten gave som takk for fire års politisk arbeid, for å gjøre Drangedal til et bedre sted å være.

- Takk for samarbeidet

Det var med en viss høytid og litt vemod i salen da kommunestyremøtet var over torsdag kveld, og ordfører Tor Peder Lohne kunne klubbe sitt siste vedtak. Etter åtte år som ordfører var dette hans siste mede dette mannskapet.

Det ble et fire og en halv time langt kommunestyremøte, full av store og viktige saker, ikke minst flere store orienteringer som det har vært jobbet med over år fra administrasjonen. Et flunkende nytt digitalt stemmeprogram, som hadde sine utfordringer for noen og enhver, gjorde ikke møtet raskere. Likevel, ordføreren styrte trygt og rolig sitt siste ordinære kommunestyremøte, men dukker opp igjen når de nyvalgte kommunestyrerepresentantene skal konstituere seg, 19. oktober.

Stor ære

– Det har vært en glede og stor ære å ha vært ordfører. Vi har mange ganger klart å diskutere oss fram til løsninger på tvers av politiske skillelinjer, men man skal ikke ha enighet for enhver pris.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har hatt en konstruktiv tilnærming til problemene. Man må vise tillit til hverandre og kommuneadministrasjonen. Det synes jeg vi gjør. At vi som gruppe har stor tillit til hverandre er ikke sjølsagt, sa Lohne og ønsket at også det nye kommunestyret som snart skal velges finner gode samarbeidsformer.

Drangedal til et bedre sted

– Takk for at dere er en del av det viktige demokratiet i Drangedal. Det er ikke slik overalt. Takk for innsatsen dere har gjort. Alle har gitt sin innsats med ønske om å gjøre Drangedal til et bedre sted å være, takket ordfører Tor Peder Lohne, før forsamlingen dro til Ski Lodge Gautefall, for å ha en uformell samling og en middag som avslutning på fire år i politisk tjeneste.

Erkjentlighetsgave

En liten erkjentlighetsgave ble også hver og en av representantene til del, som ble overrakt i forbindelse med måltidet på Gautefall. Gaven var en flott treeske, lagd av den gamle og store aska som sto tett inntil Drangedal kirke, men som ble felt for noen år siden. Drangedal produkter hadde lagd materialer av treet, og nå også et slags treskrin Inne i det lå et malt porselenskrus.

TAKKETALE: Torsdag ettermiddag og kveld var det siste kommunestyremøtet for de valgte politikerne. Mandag blir nye personer valgt for fire nye år, men uten ordfører Tor Peder Lohne, fordi nå går han ut av politikken.