– Det har vært usedvanlig stor handel, og vi har gått tom for enkelte varer i hyllene, men det er dels fordi vi ikke har rukket å fylle på nytt. Nye varer er underveis, så hyllene vil bli fylt opp igjen umiddelbart, opplyser daglig leder for Spar i Prestestranda, Kristin Flom.

Tendenser til hamstring

Torsdag opplevde matbutikkene at folk hamstret dagligvarer. På Spar i Prestestranda var enkelte forbruksvarer utsolgt eller lite igjen av. Daglig leder Kristin Flom oppfordrer folk til å handle vanlig, fordi det kommer nye forsyninger som før.

 

 

Koronafrykten har spredt seg i Drangedal, som så mange andre steder. Handelen gikk livlig i matbutikkene hele torsdag, og da kvelden kom var enkelte varer utsolgt, eller svært begrenset. Brød, knekkebrød, mel, toalettpapir, egg og poteter hadde gått ekstra fort unna i løpet av dagen.

Nye varer underveis

– Vi har fått forsikringer fra kjeden om at forsyningene av varer vil være som før, og vi får nye varer fredag og et stort lass igjen på mandag, opplyser Kristin Flom på Spar i Prestestranda. Torsdag var det reine «førjulshandel» i butikken.

Torsdag middag fjernet Spar salatbaren som sto framme, hvor kundene kunne forsyne seg selv med ulike produkter, av hensyn til mulig koronasmitte.

Helt spesielt

– Kjeden har anbefalt oss om å rasjonere på enkelte varer, hvis det skulle bli slik at folk hamstrer i store mengder. Da kan vi måtte innføre maks antall av enkelte varer per kunde, slik at nødvendige varer skal holde til alle kundene. Men vi håper at ikke det skal bli nødvendig, men at folk handler normalt. Da vil det etter all sannsynlighet være nok mat til og produkter til alle, hele tiden, oppfordrer Kristin Flom, som vedgår at det har vært noen underlige og helt spesielle dager.