Drangedal kommune: – Én elev i 10. klassetrinn ved Drangedal 10-årige skole er bekreftet smittet av korona, samt to andre personer, opplyser kommunedirektør Hans Bakke, tidlig tirsdag ettermiddag, uten å ville opplyse om hvem disse er. Foto: Jan Magne Stenstrud

Tre koronasmittet i Drangedal

Drangedal kommune har per tirsdag ettermiddag 22. desember fått påvist tre tilfeller med covid-19, opplyser kommunedirektør Hans Bakke til Drangedalsposten.

– Én av de smittede er elev på 10. trinn ved Drangedal 10-årige skole. Alle 57 elever ved 10. trinn er blitt satt i karantene. Smittesporingsteamet har satt i gang arbeidet med smittesporing og vil ta kontakt med definerte nærkontakter snarest. Ungdomstrinnet (8.-10. klasse) ble holdt stengt 22. desember, som var siste skoledag før jul, forteller kommunedirektør Hans Bakke.

Karantene til 26.12.

– Vi oppfordret også søsken av elever på 10. trinn til å holde seg hjemme fra skolen. Smittesporingen og testing fortsetter, men vi er ikke i mål med dette, opplyser Bakke.

– Hvem andre er det som er smittet, kommunedirektør Hans Bakke?

– Det kan jeg ikke opplyse, men det er to andre personer. Den smitta eleven har også vært i kontakt med noen lærere. Foreløpig er alle de 57 elevene satt i karantene til 26. desember.

Munnbindkrav i helsetjenesten

– Hvordan ser du på koronasituasjonen i Drangedal nå?

– Nå er den mye mer krevende enn det den har vært. Foreløpig har vi god kapasitet på testing, men det vil ikke være testing i helligdagene utover det som er eget helsepersonell, sier Bakke, som kan forsikre at man jobber på spreng.

Kommuneoverlegen har i dag også bestemt at det innføres bruk av munnbind hos ansatte i helsetjenesten når det ikke kan overholdes 1 meters avstand til og med 3. januar.