FLYTTING: Leder av Drangedal Frivilligsentral Trine Østenå vil flytte utlånsutstyret fra kjelleren på Drangedal Stasjon til Drangedal Produkter på Tippen etter at kjelleren for n'te gang er blitt fylt med vann.

Vannlekkasjer og dårlig plass i Frivilligsentralen

Sist mandag sto vannet sju centimeter over gulvet i kjelleren hos Drangedal Frivilligsentral, der store mengder med sport og fritidsutstyr stod lagret. Nå vil Frivilligsentralen flytte denne utlånsavdelingen til Drangedal Produkter.

Leder i Frivilligsentralen, Trine Østenå, forteller til Drangedalsposten at det er plassmangel på sentralen. Kjelleren er full av ski, skøyter og akeutstyr med mer. Vannlekkasjene kom med det siste væromslaget for vel en uke siden, og en del ski ble stående i vann.

Østenå påpeker også at fuktigheten på grunn av vannet lett fører til mugg og kanskje også sopp, i tillegg til at det er kronglete adgang ned til kjelleren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fattigdommen øker

– Utlånsbehovet av utstyret vi har øker i takt med fattigdommen, som også øker i Drangedal, sier Østenå.

– Vil Drangedal Produkter ta i mot og disponere plass for utlånsrom for dere?

– Ja, vi har snakket med ledelsen der som har lokaler som kan brukes, selv om det nok på gjøres tilpasninger. Vårt håp er at kommunen kan være villige til å ta noen kostnader i så henseende, sier Østenå, og viser til Kviteseid der kommunen bidro økonomisk i en lignende situasjon.

Flytting: Bertil Petterson ønsker Frivilligsentralen velkommen til Drangedal Produkter med sine utlånssaker. Disse er i ferd med å bli ødelagte på grunn av vannintrening i kjelleren på Frivilligsentralen.

Økonomisk spørsmål

– Vi spurte daglig leder på Drangedal Produkter, Tor Bertil Petterson, om de kunne tenke seg å få et utlånsrom hos Produktene?

-- Ja, vi har ingen ting i mot det, men dette blir vel et økonomisk spørsmål der kommunen blir sentral. Vi ser også at det er økende fattigdom i Drangedal, og at det slett ikke alle foreldre som har råd til dyrt sportsutstyr til ungene sine. Derfor ser vi på slike utlånsmuligheter for sport og fritidsutstur som viktig, og støtter naturligvis opp om dette som et viktig tiltak, sier Petterson.

Positive politikere

Trine Østenå forteller at hun har vært i kontakt med en del politikere som støtter frivilligsentralens ønske om å flytte utlånsavdelingen.

– Jeg håper at kommunen sier ja til dette. Vannlekkasjene og svært dårlig plass, er en dårlig kombinasjon, sier hun.