8. april i år lanserte Drangedalsposten et nytt produkt, www.drangedalsposten.no. Nettavisa har blitt veldig godt mottatt av leserne. Arkivfoto.
8. april i år lanserte Drangedalsposten et nytt produkt, www.drangedalsposten.no. Nettavisa har blitt veldig godt mottatt av leserne. Arkivfoto.Bilde 1 av 1

Nå er vi på nett !

Mandag morgen gikk Drangedalsposten på nett. Etter en del tids forberedelser var nettløsningen på plass, og nå kan folk over hele verden lese drangedalsnyheter døgnet rundt og når som helst.

– Etter 20 år på papiravis går Drangedalsposten nå over til også å være digital. Vi var litt innom som nettavis for noen år tilbake, men da var det kun én sak i uka, men nå blir det etter hvert hele avisa, og kanskje vel så det, forteller redaktør Jan Magne Stensrud.
– Gjennom firmaet Appex har vi fått utviklet en nettavisløsning som er tilpasset mindre lokalaviser. Det betyr at vi kan legge ut aktuelle saker etter hvert som de blir ferdig skrevet, men også at vi kan rapportere om aktuelle hendelser flere ganger og få utviklinger i sakene, fortsetter Stensrud.

Starter med gratistilbud
– Kan folk velge mellom nettavis og papiravis?
– Inntil videre blir det slik at alt som legges ut på nettavisa blir gratis tilgjengelig. Etter hvert, når tiden er inne, vil vi stenge enkelte saker som kun blir forbeholdt våre nettabonnenter.
– Hva vil dette koste?
– Foreløpig er alt stoffet gratis, men vi vil utarbeide en prisstruktur som gjør at det vil bli rimeligere å kun abonnere på nettavis. Men mange vil nok, spesielt i en overgang, også ha papiravisa, og da vil det å ha avisa både på nett og papir koste mer enn å ha den kun på papir.

Løsning for framtida
– Blir det nye løsninger for nettavisa?
– Ved at vi kan lage avisa på nett åpner det for å lage saker med små filmer og videosnutter. Vi kan legge inn intervjuer og ha flere bilder enn vi får plass til i papirutgava. Allerede nå kan folk gå inn og se videoklipp fra Drangedals A-lagskamp i fotball mot Vinje sist helg, fortsetter Jan Magne Stensrud.
– Etterspørselen etter nettavisløsning har vært stor, og potensialet er nok størst for utflytta drangedøler og hyttegjester. Det er veldig gledelig for oss at vi har fått økonomiske ressurser til å få på plass den nye teknologiske muligheten. Selv om Drangedalsposten langtfra er tidlig ute med nettavis, så er dette en merkedag og en viktig investering for framtida. Snart vil vi også få til en løsning med e-avis. Da vil abonnenter få akkurat det samme stoffet som papirutgava. Selv om vi opplever opplagsvekst på papirutgava vår, så så vi oss nødt til å gjøre dette, avslutter en fornøyd redaktør Jan Magne Stensrud.