Farlig for barn og dyr

I påvente av riving og at byggearbeidet med nytt Coop bygg i Lauvåsen skal starte, tilgrises tomta og området rundt med glasskår og søppel.

–Vi tetter igjen vinduer og dører, men det går ikke lang tid så er det åpnet igjen, sier Ole Johnny Vøllestad i Drangedal kommune. Mange av vinduene i de rivningsklare husene er knust. Rundt om på tomta ligger det massevis av glasskår, bord med spiker og søppel. En farlig lekeplass for barn. Dyr som ferdes over tomta vil lett kunne skade seg på alle glasskårene som ligger i gresset.

PEAB
Coop eiendom har kjøpt tomtearealer i Lauvåsen fra Drangedal kommune. Etter det Drangedalsposten kjenner til er det PEAB med underleverandører som fått jobben med å rive de gamle husene.

Les også: Slik blir den nye Coop extra

Les også: Her er planene for ny Coop extra

Venter på godkjenning fra kommunen
–Arbeidet med rivning er nært forestående, Så snart vi har mottatt igangsettelsesgodkjenning av Drangedal kommune vil rivningsarbeidet starte, opplyser, Tor Johansen i Coop Norge Eiendom. Etter at de gamle byggene er revet, følger en periode kalt forbelastning. Det vil si at tomta skal få lov til å sette seg før byggingen av et nytt butikklokale kan starte, opplyser Johansen.

Planen er at nytt Coop bygg skal stå klart for kundemottak rett før eller rett etter sommeren 2021, legger Johansen til.