Her er det åpent i vinterferien

Vertskapene på en rekke av DNTs betjente hytter gjør seg nå klare for å ta imot gjester som drømmer om skiturer, snødekte vidder og vinterkos, forteller Den norsk turistforening. Vinterferien står for døra.

Flere av de største hyttene til Den Norske Turistforening er åpne i vinterferien og mange tilbyr også aktiviteter for gjestene. Se oversikten over hvilke hytter som er åpne når under.

– Akkurat nå står våre folk i fjellet på for å gjøre seg klare til storinnrykk! Vi er så glade for å kunne ønske alle velkomne til mange av våre betjente hytter i vinterferien. Snart ligger alt til rette for den gode feriefølelsen med aktive dager ute, og latere ettermiddager med gode måltider og peiskos, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det har vært en snøfattig januar, men det siste snøfallet har gitt fine forhold i de fleste fjellområder. Alt ligger til rette for en god, gammeldags vinterferie.

– Vi vet at mange gleder seg til snø, skiføre og familiemoro ute i naturen. Vi har fortsatt ledig plass, så det er bare å sette i gang med planleggingen, sier Solvang.

Åpne betjente hytter

Sota Sæter som ligger ved innfallsporten til Breheimen nasjonalpark.

Gjendesheim i Jotunheimen

Haukeliseter

Gjevilvasshytta i Trollheimen

Fondsbu i Jotunheimen

Svukuriset i Femundmarka

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kobbehaughytta i Oslomarka

Også ubetjente er åpne

Et alternativ til de betjente hyttene er DNTs selv- og ubetjente hytter. Over store deler av landet finner du små hytter som er åpne for alle. Disse hyttene ligger ofte langt fra alpinanleggene, men i praktfullt turterreng, forteller turistforeningen. Noen er ikke låst, mens andre er låst med en nøkkel som du låner fra turistforeningen der du bor.

De to hovedtypene av hytter er selvbetjente hytter (med matlager) og ubetjente hytter (der man tar med mat). Disse hyttene kan du komme til å ha for deg selv, men du må regne med å dele dem med andre.

Rundt Oslo er det mange markahytter tett på byen.