FISKERTRIO: Disse tre karene er interesserte i fisking. Fra venstre Tommy Refsdal og til høyre Stian Omnes som har tegnet Refsdalrødvepsen. I midten Espen Reiersdal, som kjøpte sluk nummer 100 som man passerte andre dagen sluken var i salg. Nå blir de spennende om fisken synes sluken ser ut som den bør.

Nå skal fisken opp med Refsdal rødveps

Tommy Refsdal og Stian Omnes hos Refsdal Treindustri har designet en Sølvkroken sluk beregnet på ferskvannsfiske, da i første rekke ørret. Alle som kjøper sluken kan være med i en konkurranse om hvem som har tatt den største fisken med denne sluken. Etter kun to dagers passerte man 100 solgte sluker og Espen Reirsdal sikret seg nummer 100.

Selve sluken er utformet av Sølvkroken, men det er fargekombinasjonene og hvor disse skal sitte som amatørene har hatt råderett over i denne konkurransen. Sluken fra Drangedal har fått navnet Refsdalrødvepsen, altså en luring som tar innersvingen på stor, feit og fin ørret. Den har tverrstriper av rødt og gult.

Eksplosivt salg

Espen Reiersdal kjøpte en slik sluk så fort han ble oppmerksom på at den var i salg. Han fortalte til Drangedalsposten at han fisket en del om somrene, men det var helst i Nissedalstraktene og litt på Gautefallområdene. På spørsmål om han ikke fisket i de større vanna i bygda, var svaret at fisken er blitt småfallen og heller av dårlig kvalitet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

-Det er blitt fiska alt for lite gjennom mange år og desto mindre fisken blir dess mindre interesse for å fiske den, er hans klare melding.

Mens man i tidligere tider fisket langt mer og fisken var en viktig del av matauken, holdt man også kvaliteten på fisken oppe.

- Fisken må som alt annet beskattes, ellers går det galt. I stedet for å betale for fiskekort burde man få betalt for å fiske, hevder enkelte.

-Komme seg ut i skog og mark

– Nå er det altså bare å få tak i Refsdalrødsvepsen og komme seg ut til tjern og vann for å prøve fiskelykka. Det vil bli en liste hos Refsdal Treindustri med rangering fra 1 til 10 når det gjelder de største fiskene. Vinneren kan innkassere en flott fiskestang, opplyser karene hos Refsdal Treindustri.