Sputnik synger Hank Williams på norsk

Sputnik med ny CD - Hank Williams på norsk

60 år på veien

Etter 60 år på veien har en av Norges mestselgende og populære artister i moderne tid, Knut Sputnik Storbukås fra Drangedal, nå lansert en ny CD.

Som gutt hadde Knut noen få idoler, den ene var Hank Williams, den andre Alf Prøysen. Med ståltrå over grantrærne på Bostrak klarte ungutten på 1950-tallet å fange de magiske låtene fra Amerika over kortbølgebåndet.

Religiøse tekster
–Mange av sangene til Hank har religiøse budskap, og de lærte han av sin mor. Nå skal jeg spelle på bedehus og i kirker, sier Sputnik.

Hank Williams på norsk
Nå gir den syngende lastebilsjåføren fra Bostrak ut sin versjon av Hank Williams på norsk. Tekstene har ligget klare i mange år allerede.Det er Kjell Rue og Bjørg Oseid Kleivi som har stått for oversettelsene.

Ikke lett å få tillatelse
Knut opplyser at det ikke var lett å få tillatelse til å gi ut CD med Hank Williams sine låter på norsk. Så lenge tekstoversetteren gav avkall på royalties var det greit.

Klyve lydstudio
Øyvind Eriksen i Klyve lydstudio har gjort et flott stykke arbeid både med klargjøring og papirarbeidet. Det var Øyvinds ide å bruke musikere fra det gamle countrymiljøet til å spille inn plata. På den måten fikk vi liksom den rette stemningen, forklarer Knut.

Et fenomen i norsk
musikkliv
Knut Sputnik Storbukås er uten sidestykke et fenomen innen norsk musikkliv. Han har solgt mer enn 1 million kassetter og satt flere publikumsrekorder. Han ble kåret til årets artist i 1990. Høsten 1993 kom han i Guinness rekordbok etter at han hadde gjennomført 36 opptredener fra Mandal i syd til Tromsø i nord på 72 timer. Påska i 1990 var Sputnik på besøk i Sovjetunionen. Midt under Glasnost sto Sputnik på Den røde
plass og sang ”lukk opp din hjertedør”. Hendelsen ble et innslag på Dagsrevyen. Han deltok på åpningen av TV i Grieghallen i Bergen i 1992. Foruten de fleste steder i Norge har Sputnik opptrådt i Sverige, USA, Danmark, på Svalbard og i Zanzibar.

Les mer om Sputnik her 

Vivian og Knut foran sputnikmuseet