SENTRALE: Tre sentrale personer i forbindelse med gjenopptakelsen av Eikåsløpet. Fra venstre Ole Mattis Tørnes, Asbjørn Håstul, fra arrangørene i Kjosen og Arne Sætre som stiller Eikåsen til disposisjon på løpsdagen.
Bilde 1 av 2 SENTRALE: Tre sentrale personer i forbindelse med gjenopptakelsen av Eikåsløpet. Fra venstre Ole Mattis Tørnes, Asbjørn Håstul, fra arrangørene i Kjosen og Arne Sætre som stiller Eikåsen til disposisjon på løpsdagen.
IDYLLISK: Eikåsen som har gitt løpet dets navn. Dette er en gammel buplass som for lengst er fraflyttet, men som er godt tatt vare på. Her blir det matstasjon for de som ikke har det altfor travelt.
Bilde 2 av 2 Ole Mattis Asbjørn Håstul

Eikåsløpet gjenoppstår

18. august er det klart for Eikåsløpet igjen. Det er et 14 km terrengløp som starter fra Bø i Tørdal og med mål på Åsheim stadion i Kjosen. Det er 23 år siden det siste løpet ble arrangert. Løpsrekorden har Jostein Bergene fra Oppegård med tiden 54.03.

Dette løpet ble første gang arrangert i 1985. Den gangen vant Jan Voje, ex drangedøl og spesialist på 3000 meter hinder.Han ble Norgesmester på distansen i 1972.

Beste tid av kvinnene som har deltatt har Lene Tangen, fra Kragerø. Hun har løpt på 1.10 fulgt av Tonje Katrine Eie med tiden 1.12.

-Årsaken til at dette løpet ble nedlagt var at det ble for liten deltagelse fra de aktive løperne. Trimløperne holdt seg noenlunde stabilt, sier Asbjørn Håstul, som sammen med Ole Mattis Tørnes representerer Kjosen på arrangørsiden

Begge håper at det nå kan bli ny interesse for løpet som veksler på start og målgang. Neste år blir det start i Kjosen med målgang på Bø.

Ellers kan vi nevne at i klassen under 16 år har Geir Ove Lohne rekorden med tiden 1. 01. Meget sterkt av en unggutt.

Mat og drikke på Eikåsen

For alle de som ikke har det alt for travelt blir det mat og drikke på Eikåsen. Litt grillmat og vafler blir det også mulighet til å få seg. Eikåsen er en gammel plass der det bodde folk fram til slutten av 60-åra og i dag er da Karin og Arne Sætre som disponerer Eikåsen, et vakkert sted.

Løypa fra Bø er lettere enn det å starte i Kjosen. Fra Bø er det bratte bakker opp til Eikebu, men etter det er det for det meste utforbakke.

Løpet er et samarbeid mellom IL Tørn og Kjosen IL. Nå håper man at interessen er god og at en del av den nye løpergenerasjonen vil finne det interessant med et terrengløp igjen og at værgudene spiller på lag.