Leserinnlegg

Nå bør Drangedal friskmeldes!

Hele Drangedal har vært i hardt vær lenge nå. Det er liksom ingen ende på all elendighet noen har stelt til. Selvsagt har lokale medier brakt videre det aller meste, for det er deres jobb. Vi i Drangedal bør få vite hva som skjer her.

Olaf Vogsland. Arkivfoto

Men at aviser utenom Drangedal ennå flittig grafser i dette stoffet er vel unødvendig. Ja for hele Norge synes å ha hørt om alt det grusomme som er gjort her i vår bygd. Dette kan da umulig være så interessant stoff at hele Norge må være oppdatert. Det som er framkommet er sikkert riktig og på sin plass å ble nevnt. Men jeg liker ikke at vår kommunel skal bli framstilt rundt omkring i Telemark og videre utover i det uendelige som den kommunen der all styggedom er samlet. Nå synes jeg at nok er nok. Det på tide å slutte med å framheve Drangedal som den verste mobbekommunen i Norge. Drangedalsposten kan gjerne gå foran som et godt eksempel her. Heldigvis har jeg i det siste merket meg at det faktisk er framkommet avisinnlegg der Drangedal og folkene i kommunen får positive omtaler. Ja, hvorfor ikke gå inn for å finne fram til folk i bygda og andre som har et helt annet inntrykk av Drangedal og innbyggerne der, og få deres syn på sakene. Under min 40 årige tjeneste i Forsvaret har jeg hatt barn i skoler på Evje, i Kirkenes og Kongsberg. Noe erting og småkrangel har det sikkert vært der også, kanskje til og med verre enn i Drangedal, men sakene ble aldri slått opp med krigsoverskrift. På et sted var det noen venstrevridde lærere som tydelig praktiserte at barna til Forsvarets personell skulle ha dårligere behandling enn de andre. Dette kunne jo ha vært noe å hause voldsomt opp, men vi bare kontaktet politiet i stillhet og det ble raskt slutt på problemet. Nå tror vel hele Norge at vi drangedøler er noen tullinger alle sammen, men skal vi finne oss i dette da? I dag ber mobbere i Drangedal om undskyldning, og sier de angrer på det det de har gjort. Ja hva mer kan de gjøre? Det som har skjedd har sikkert i ettertid vært en lærepenge for mange, for i dag er vel mobberne også gode innbyggere i Drangedal. Vi kan ikke holde på med denne nedsablingen av kommunen vår lenger. La oss slippe å skamme oss over å fortelle andre hvor vi kommer fra. Selvsagt kunne vi ha vært bedre, hvem kunne ikke det? Det er mye bra i Drangedal. Se på Drangedal sparebank, de høster stadig velfortjent ros i aviser og ellers. Hva med Holte gård og Gautefall? Finn ut og bring fram i lyset flere bedrifter og enkeltpersoner som viser at Drangedal er på topp i flere sammenhenger. For nå bør kommunen snarest friskmeldes.

Olaf Vogsland