Hva slags insekt er dette, spør Marit Moland Straume

Hva slags insekt er dette?

Marit Moland Straume har sendt inn et bilde av et insekt hun lurer på hva er. Normalt er det få insekter å se flygende rundt på denne tiden av året. Men denne vinteren har, frem til nå, vært "unormal" mild med lite snø og ingen tele i bakken.

https://www.drangedalsposten.no/2020/02/flatt-i-januar/

Er det flere i Drangedal som har hatt besøk av slike insekter, og er det noen som kjenner navnet på denne krabaten?

Insekter

Dei fleste vaksne insekt har berre 6 bein, i motsetning til andre leddyr. Dei fleste har også venger, gjerne to par. Hjå mygg og fluger er bakerste vengepar heilt redusert, medan hjå andre grupper, til dømes biller og teger, er fyrste vengepar omdanna til dekkvenger. Insektkroppen er samansett av tre tydelege delar: hovud, bryststykke (thorax) og bakkropp (abdomen). Kvar del er viare samansett av fleire segment. Vanlegvis har hovudet eit par ledda antenner og eit par store fasettauge. Munndelane fortel mykje om insekta sitt levevis og dei kan vera ganske spesialiserte. Her finn vi alt frå kraftige gripekjevar til nålespisse sugerøyr.

Fram til i dag er det i alt beskrive omkring ein million artar av insekt i verda. Anslag over talet på ukjende artar varierer frå 2 til 10 millionar. Omtrent 16.000 artar så langt er registrert i Noreg, men ut frå faunaen i våre naboland, kan det tyda på at det finnast ytterligare 8.000 artar.

Kilde: uio.no/fakta/zoologi/insekter/