Drangedal 10-årige skole. Arkivfoto

Status i mobbesakene

Sakene står i svært forskjellig status. Noen saker går mot domstolsbehandling, noen er politianmeldt og noen forfølges ved særordninger for erstatning, sier advokat Vibeke Hein Bæra.

Advokat Hein Bæra opplyser at et flertall av sakene går mot avslutning.

Les også disse sakene:

Ni tidligere elever fremmer krav mot kommunen i mobbesak

Dette ligger an til å bli norgeshistoriens største mobbesak

tror på mobbeofrene, men sier nei til erstatning

Fylt til randen av optimisme, håp og varme

–Vi var allerede i oppstarten klar over at erstatningsrettslig foreldelse og dokumentasjon på forhold som strekker seg langt tilbake i tid, ville bli utfordrende. Vi har allikevel forfulgt disse sakene, med utgangspunkt i kommunens uttalelse om å møte våre klienter med respekt og ta sakene på alvor. Forhåpningen var at kommunen ville være samarbeidsvillig med hensyn til å rette opp en stygg ukultur - og komme med unnskyldninger der det var på sin plass, og inngåelse av forlik der det var på sin plass. Vi må nå konstatere at dette ikke kommer til å skje, noe vi synes er synd, sier Hein Bæra.



Etter det Drangedalsposten kjenner til velger kommunen å legge seg på linje med forsikringsselskapets advokater. For de sakene det ikke foreligger grunnlag for erstatning signaliserer heller ikke kommunen ansvar.

Spent på ny kommuneledelse
–Samtidig er vi kjent med at kommunen har fått ny ledelse, og vi er spent på hvordan denne stiller seg til sakene. Vi inviterer med glede kommunens nye ledelse til gjensidig dialog dersom den har et annet syn enn sin forgjenger, sier Advokat Hein Bæra.