Foto: Pixabay.com

Pass på - nå er det skolestart og mange små i trafikken

Utrykningspolitiet varsler om mange kontroller de kommende dagene.

– Vi ønsker å være til stede, og har planer å gjennomføre kontroller på biler, men også mopeder og sykler, for å sørge for at det er trygt for dem som ferdes på sykkel i trafikken, sier UP-sjef Runar Karlsen til dinside.no.



Små barn kan være uforutsigbare langs veien. De leker og plutselig skjener en ut i veien, eller blir dyttet av en klassekamerat. Derfor er det viktig at bilistene tar høyde for at slike situasjoner kan inntreffe og tilpasser farten så man har mulighet til stoppe eller styre unna dersom noe skulle skje.

Sjef for utrykningspolitiet (UP), Runar Karlsen, sier til Dinside at det beste tipset er at bilistene må være ekstra skjerpet når de kjører langs skoleveier og forbi skolebygninger, og at ansvaret ligger på sjåførene, ikke barna.

Ditt ansvar som sjåfør


UP- sjefen minner om at ansvaret for at alle ferdes trygt ligger hos sjåførene, ikke skolebarna og andre myke trafikanter.

– Det er bilistenes ansvar å vise ekstra hensyn langs skoleveiene. Nå er det mange nye små skolebarn som ikke er vant med å tolke trafikksituasjoner. De er vimsete og adferden er ikke alltid rasjonell, sier Karlsen til avisen.

Karlsen ber bilister være ekstra skjerpet når de kjører i nærheten av skoler. Og aller helst ser han at foresatte lar bilen stå, og heller går sammen med barna til skolen.

 

Illustrasjonsfoto. Drangedalsposten