Opplagsvekst for Drangedalsposten

–Jeg er kjempefornøyd. Opplagsvekst er et tydelig tegn på at Drangedalsposten står sterkt i bygda og atavisa har et innhold som folk etterspør, forklarer redaktør Jan Magne Stensrud.

–Vi gleder oss selvfølgelig stort over opplagsvekst. Drangedalsposten er inne i en positiv utvikling og vi får god respons på innholdet, forklarer redaktør Jan Magne Stensrud.


– Opplagsvekst er det beste signalet på at lokalavisa leverer et innhold som folk setter pris på. Det at Drangedalsposten får flere abonnenter i et marked hvor vi allerede hadde flere abonnenter enn det er husstander er ekstra positivt, forklarer Stensrud.


–Jeg opplever at folk er sultne på lokale nyheter. Folk ønsker å bli oppdatert på alt som skjer i lokalsamfunnet. I Drangedalsposten skal vi jobbe hardt for å sikre et godt og variert innhold og at opplagsveksten fortsetter, sier redaktør Stensrud.


LLA konferanse i Drammen


Opplagstallene ble lagt frem under LLA (Landslaget for lokalaviser) sin landskonferanse i Drammen sist helg. Drangedalspostene er en av få aviser som kan vise til opplagsvekst på papir.


Stensrud holdt foredrag på LLA


Etter et år med mange krevende saker i kategorien grave­journalistikk ble redaktøren i Drangedalposten invitert til å holde to foredrag om erfaringene under årets LLA konferanse i Drammen. Ett under det som ble kalt Graveskolen og ett under tema "slik graver vi".


– Jeg fikk god respons på begge foredragene. Inspirerende å bli bedt om å fortelle hvordan vi har arbeidet med krevende saker, sier Stensrud.


Ny nettavis


– 8. april trykker vi på knappen, da lanserer vi vårt nye nettavisprodukt, drangedalsposten.no. Det betyr at folk i Drangedal vil få lokale nyheter mye raskere enn de er vant med. I praksis får abonnentene en ny avis de kan lese på nettbrett, pc eller mobiltelefonen. Uansett hvor de befinner seg i verden kan de lese siste nytt fra Drangedal, opplyser redaktør Jan Magne Stensrud som nylig disputerte til sin doktorgrad.


Doktor Stensrud


Stensrud har i løpet av de siste fire årene gjennomgått en forskerutdanning og kan nå titulere seg doktor eller PhD.


PhD (Philosophia doctor) er den ­høyeste akademiske utdanningen det er mulig å få.


Disputasen ble markert med kake i redaksjonen og ­gratulasjoner fra kolleger.

 

Vebjørn Stigen Helland

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kjell Peder Haugene, Øystein Rugtveit (styreleder), Jan Magne K. Stensrud, Nils Sætre, Inger Lehne Solheim og Vebjørn Stigen. FOTO: Vibeke Elefskås