Økobonde: Da avlingen til økobonde Wenche Straume i Drangedal var god. 2019 var en katastrofe. Hun mener det skyldes plantevernmidler i den økologiske gjødselen. Fredag kom hun til forlik med leverandøren. En ny vår venter.

Siste punktum er satt

Fredag kom partene til enighet og rettssaken er avlyst, sier Wenche Straume til Drangedalsposten. - Det kom til en løsning og jeg godtok et forslag om forlik.

Wenche Straume er letta når hun snakker med Drangedalsposten. Det har tatt på å være i konflikt med leverandøren av gjødsel over lang tid.

– Det beste var jo å komme til en avtale, en løsning. Jeg synes forslaget var greit og godtok forliket.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Nå er saken avslutta og siste punktum er satt, sier Straume og ser mot framtida.

Hun håper det kommer en regelendring på plass, slik at det går godt for alle økologiske bønder i framtida.

Skal drive gården

Nå skal økobonden hvile litt, før hun tar fatt på planlegging av framtida. Driften av gården skal i gang igjen, men i hvilken form er hun usikker på.

Blir det grønnsaker fra Strømland går i sommer?

– Ja, det blir grønnsaker men ikke i sommer. Jeg må legge om drifta annerledes. Nå skal jeg drive gården og grønnsaker blir det, men jeg er usikker på om det blir gårdsutsalg, sier hun og forklarer:

– Jeg må begynne helt på nytt og bygge en ny kundekrets.

– Nå må jeg planlegge, det krever tid og arbeid, sier Straume.

En opprivende rettssak over fire dager er avlyst. Rett fra jorda-Wenche er takknemlig for all støtte hun har fått de siste på åra mens saken har pågått. Nå er saken ferdig, hun gjentar det. Nå skal hun slappe litt av, før hun gyver løs på nye planer og en ny framtid. Snart er det vår og det skal igjen dyrkes økologiske grønnsaker på Strømland gård.

Artikkelen fortsetter under annonsen.