Ulykke: Den sørgående bilen ble truffet i siden.

5 til sykehus, vegen er åpen igjen

Trafikkulykke i Drangedal:

Saken er oppdatert.

Det har vært en front mot front kollisjon på Fv. 38 Voje søndre i Drangedal. Vegen er stengt og det er usikkert når den åpnes igjen. Luftambulansen har tatt med seg en mann i 60-årene. De fire andre er kjørt med ambulanse til Sykehuset Telemark. Vegbanen var svært sporete og glatt, sier innsatsleder i politet til Drangedalsposten.

Innsatsleder Terje Lunden fra politiet kan fortelle på skadestedet at vegbanen var svært sporete og glatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sporete: Det var veldig sporete og glatt på ulykkesstedet.

- Det satt to personer i den ene bilen og tre i den andre. Personen som var mest skadd måtte skjæres løs av mannskaper fra Grenland brann og redning. Skadeomfanget på de andre er ukjent, men er fraktet til sykehus for helsesjekk, forteller Lunden.

- Fem personer, to i den ene bilen og tre i den andre, ble fraktet til sykehus, hvorav en i luftambulanse, kunne innsatsleder Terje Lunden fra politiet opplyse på stedet.

Store innsatsstyrker ble satt inn, både fra ambulanse, brannvesen og politi, samt luftambulanse.

Kø: Det ble store køer av biler på begge sider av ulykkesstedet.

Fylkesveien ble stengt i begge retninger i nær halvannen time mens redningsarbeidet pågikk, men åpnet ved 10.40-tiden.

Åpnet: En traktor fikk ryddet veibanen etter at veien var stengt i nær halvannen time under redningsarbeidet

En traktor har bistått med å få bilene inn på en lomme, slik at veien kunne åpnes. Berging er på vei, opplyser politiet.

Klokka 9.17

Fem er involvert, en virker alvorlig skadet, sier politiet. De fire andre er det uklart skadeomfang på, men virker ikke alvorlig.

– Luftambulanse er på vei til stedet, opplyste politiet tidligere. En person var fastklemt. Vedkommende er ikke fastklemt lenger, men virker alvorlig skadet. De andre fire er uavklart skadeomfang, men ikke alvorlig.

Kraftig sammenstøt: Stor innsats fra redningsmannskaper ble satt inn på front-mot-front-kollisjonen på Sønderå torsdag formiddag.

Det var etter en front mot front kollisjon i 9-tida torsdag morgen nødetatene rykket ut.

Vegene i området har i lang tid hatt dype spor i veibanen, grunnet snø og is og vekslende værforhold. Det har av den grunn ofte vært utfordrende kjøreforhold på fylkesveien sørover fra Prestestranna.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sønderå bru: Ulykken skal ha skjedd ved den røde markøren på kartet.

Politiet sier at veien er stengt ved Voje mellom Prestestranda og avkjøring Neslandsvatn pga ulykke, nærmere bestemt ved Sønderå bru. Det er vegtrafikksentralen som melder dette.

Det er ingen lokale omkjøringsveier. Derfor var det usikkert når veien åpnes for trafikk.