TRIVES: Geir Osmundsen, Ellen Christensen og Ludvig Nylund (11) fra Vestfold trives i bakkene på Gautefall Skisenter.

Full fart i bakkene

Sesongen på Gautefall Alpinsenter åpnet offisielt 26. desember. Selv om det er lite med snø i terrenget, er det full fart i bakkene og løypene.

– Litt hardt i bakken. Det går fort. Veldig fort. Men, det går greit her, forteller 11 år gamle Ludvig Nylund.

Sammen med foreldre og venner tok han seg en kjapp pause fra bakkene. Få igjen pusten før han er klar for ny økt i bakkene. Mamma Ellen Christensen er noe mer reservert hva kjøringen i bakkene angår, men sammen med Geir Osmundsen er hun og Ludvig enige i at det er gode forhold. De kommer fra Vestfold, og er ikke alene om det. Besøkende fra Horten til Kristiansand er på plass på hyttene. Da er en tur i bakkene, eller i løypene, en nødvendighet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

KOSER SEG: Pappa Henrik Bergan og datteren Lotte Bergan-Evensen fra Larvik koser seg i barnebakken ved Gautefall Ski logde.

I barnebakken foran hotellet er pappa Henrik Bergan og datteren lotte Bergan-Evensen (7) i full gang med å finpusse teknikken. Litt bruk av mobiltelefon for å sikre minner fra turen hører også med.

– Pappa kommer jeg i avisa?

Før pappa kan svare bærer det opp på transportbåndet igjen. Ikke et sekund å miste.

STRØMMER TIL: Sesongåpningen for skifolket på Gautefall skisenter 2023 er en suksess. Folk fra fjern og nær kommer strømmende til for å renne i bakkene og friste turer i skiløypene.

Mange besøkende

– Vi har i dag (onsdag 27. desember) mellom 1200 og 1300 besøkende i heisen. Forholdene er fine, og vi venter å at det kommer i alle fall mellom 40 og 50 centimeter med snø de neste dagene, forteller Bjørn Halvor Roalstad, daglig leder av Skisenteret.

Drangedalsposten fikk tak i ham per telefon. Han er svært opptatt. Selv om mye ble gjort klart før sesongen tok til, er det først når alvoret begynner at nødvendige justeringer må til. Ting skal passes på, slik at besøkende får best mulig opplevelse. Dette arbeidet tar sjefen en aktiv del i.

FOLKSOMT: Det er etter hvert blitt folksomt i bakkene.

Roalstad forteller at det er ikke bare skiglade entusiaster fra kyststripa som har søkt opplevelser i høyden, og legger til.

– En rekke dansker er på plass. I tillegg har vi fått et par franskmenn på skiskolen. Julen er blitt mer og mer populær å feire på hytta.

Mere snø

– Ser at det er litt smått med snø i terrenget, mens det er flott i selve bakkene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Ja, ei helg med ni plussgrader tok det meste. Heldigvis er det meldt mere snø framover. I alle fall 40 til 50 centimeter, forteller Bjørn Halvor Roalstad.

VELKOMMEN: Daglig leder Bjørn Halvor Roalstad Ønsker skifolket velkommen til åpent anlegg.

Det er ikke bare i bakkene det er godt besøk. De lunere tilbudene inne på skisenteret, After Ski, Ski lodge og Rytterspranget viser seg også være attraktive. Der kan folk enten sitte helt og slappe av mens deres håpefulle boltrer seg i bakkene, eller behovet er kun litt tid i varmere omgivelser før adrenalinet krever sitt.

– Dere hadde et stort bruktsalg av utleieutstyr før jul. Hvordan gikk det?

– Vi fikk veldig godt salg, men det er fremdeles noe igjen. Dessverre ikke i alle størrelser, så det kan være lurt å ringe og spørre, sier Bjørn Halvor Roalstad.

Ventetiden er over, sesongen er i gang. Det ser ut som om dette skal holde en stund, men det kan bli kaldt, dersom meterologene får rett.